Visconti klopt Van Aert in Oostenrijk, Van der Lijke vijfde
dinsdag 10 juli 2018 om 14:23

Visconti klopt Van Aert in Oostenrijk, Van der Lijke vijfde

Giovanni Visconti heeft de vierde etappe van de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De Italiaan van Bahrain-Merida won in Prägraten de sprint van een uitgedund peloton. Wout van Aert werd tweede. Nick van der Lijke (Roompot-Nederlandse Loterij) was op een vijfde plek de beste Nederlander.

Het peloton kreeg in de 143 kilometer lange rit tussen Kitzbühel en Prägraten drie cols voorgeschoteld. In de afdaling van de tweede beklimming gingen zes renners op avontuur. Matej Mohoric (Bahrain-Merida) ging na zijn overwinning in de openingsrit op jacht naar een nieuwe zege. Hij vormde samen met Stephen Cummings en Johann van Zyl (Dimension Data), Nikolay Mihaylov (Delko Marseille-Provence KTM), Simone Sterbini (Bardiani-CSF) en Georg Zimmerman (Tirol) de kopgroep. Na het afhaken van Mihaylov en Sterbini bleven er nog vier vluchters over.

Nadat hij zich eerder al samen met Zimmerman afgescheiden had, ging Cummings er op de laatste beklimming van de dag solo vandoor. Na een mechanisch probleem moest hij even later voet aan de grond zetten. Gefrustreerd gooide hij zijn fiets weg.

Er volgde een hergroepering en een nieuwe aanvalspoging van Antonio Nibali. De Italiaan werd echter in de finale alsnog ingelopen, waarna in de sprint zijn ploeggenoot Visconti over de sterkste benen beschikte.

Zondag won Visconti al de tweede rit. Ben Hermans verloor geen tijd en blijft aan de leiding van het algemeen klassement. Morgen volgt in Oostenrijk een etappe met aankomst bovenop de Großglockner.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
10 juli 2018 14:35
Van Aert is volgens de ticker niet blij en er zouden nog commissarissen naar gaan kijken wellicht? Iemand gezien wat er gebeurd is?
10 juli 2018 14:42
Van Aert blijkbaar echt helemaal niet happy.
10 juli 2018 14:48
Valt wel iets voor te zeggen. Visconti sprint een diagonaaltje van rechts naar links, maar laat wel nog net ruimte over voor Van Aert. Van Aert had dat wellicht niet verwacht gezien de lijn die Visconti aan het maken was en ging even in de remmen. Ik denk niet dat de jury daar nog iets aan zal veranderen.
10 juli 2018 15:14
De Großglockner... Oef.
10 juli 2018 15:45
Zuur dat Cummings in goede positie materiaalpech krijgt. Het is nog niet zijn jaar.
10 juli 2018 16:25
Mooie finish morgen. Ga wel kijken. Verwacht dat het helder weer is.
10 juli 2018 16:39
Livestream was top vanochtend. Oorlog vanuit de start. Mooie nummer 1 en 2.
10 juli 2018 16:58
Wat zou VDP hier gedaan hebben?
10 juli 2018 18:48
Rijden ze morgen via de Großglockner hochalpenstraße? Geweldige klim, zeker met het staartje naar de edelweisspitze!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.