Giro 2015: Vandewalle en Gatto niet gestart, opgave Ruffoni
Kristof Vandewalle - foto: Sirotti
zondag 24 mei 2015 om 12:52

Giro 2015: Vandewalle en Gatto niet gestart, opgave Ruffoni

Kristof Vandewalle en Oscar Gatto zijn vandaag niet aan de start verschenen van de vijftiende etappe in de Giro. Door het afstappen van de Belg en de Italiaan zijn er nog 177 renners in koers.

De renner van Trek Factory Racing heeft deze Giro gekleurd in de rit naar Campitello Matese, toen hij – samen met onder andere Steven Kruijswijk – de aanval koos en tot diep in de finale voorop bleef. Op elf kilometer van de streep was zijn verhaal over. De tijdritkampioen van België werd gisteren nog twaalfde in de individuele tijdrit, maar daarin is hij ten val gekomen, waardoor vandaag starten niet mogelijk was.

Oscar Gatto was ook een keer in de aanval deze Giro, maar toen werd hij getroffen door pech. De kopgroep waarin hij reed haalde het tot het finish, echter zonder de Italiaan van Androni Giocattoli, die een lekke band kreeg. Zijn ploegbaas Gianni Savio baalt nog steeds van die ene etappe.

Update – 13.51 uur
Nicola Ruffoni heeft tijdens etappe 15 er de brui aan gegeven. De sprinter van Bardiani-CSF is afgestapt.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
24 mei 2015 13:09
Porte doet dus verder?
24 mei 2015 13:58
Heeft Vandewalle opgegeven doordat hij echt niet verder kon door zijn val, of omdat er voor hem niet veel meer te winnen viel? Hij reed de tijdrit namelijk wel uit in een goede tijd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.