Giro 2016: Organisatie neemt tijd al op bij eerste finishpassage Turijn
De trofee is voor Nibali - foto: Sirotti
zondag 29 mei 2016 om 15:42

Giro 2016: Organisatie neemt tijd al op bij eerste finishpassage Turijn

De organisatie van de Giro heeft de tijden voor het algemeen klassement bij de eerste passage van de finish in Turijn al opgenomen. Ondanks dat het niet meer regent (vanmorgen nog wel) in de Italiaanse stad, heeft men dat toch besloten. De eindzege van Vincenzo Nibali is dus een feit.

Afgelopen jaar deed de ASO hetzelfde in de Tour de France, toen het bij het opdraaien van de Champs-Elysées kleddernat was.

Update 16.00 uur
Gedurende de middag is het weer gaan regenen in Turijn, waardoor het met meerdere stukken, bestraat met plaveien, glad werd.

Volg hier de slotrit van de Giro d’Italia naar Turijn

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
29 mei 2016 16:42
De mensen die hier altijd het hardste schreeuwen om veiligheid van de renners moet altijd voorop staan vinden het nu opeens vervelend. je verwacht het niet dat opportunisme.
29 mei 2016 18:39
Het is goed vrienden, maak je toch niet zo druk.
De slotetappe is voortaan een verplichte optocht, met etappezege en puntenklassement als enige prijs. Is toch prima.
29 mei 2016 22:57
Haha, het begint pijnlijk grappig te worden hoe sommigen hier hun teleurstelling wel kijken af te reageren op zowat alles dat zich aandient. Alleen omdat een Italiaan in het roze rijdt? volgens mij was dit de 2de annulatie deze giro en reed er vorige keer geen italiaan in het roze... Ik ben er nochtans zelf geen voorstander van. Zeker de eerste keer niet. De slotdag is nu al jaren traditioneel een strijd voor de dagzege en een paradetocht voor de leiders. Zelfs de champagne wordt meestal al gedronken tijdens de rit. Het is meer folklore dan sport wat de leiderstruien betreft. Dat je dan niet wil dat dat feestje nog verstoord wordt op een spekgladde ondergrond met een massale val in het peloton kan ik me best inbeelden. Zelfs nu werd er nog serieus gevallen. Dat zou je als wielrenner of liefhebber volgens mij ook liever niet hebben...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.