Giro 2017: Androni Giocattoli én Nippo-Vini Fantini grijpen naast wildcard
Gianni Savio mist weer de Giro d'Italia met zijn Androni - foto: Sirotti
woensdag 18 januari 2017 om 14:33

Giro 2017: Androni Giocattoli én Nippo-Vini Fantini grijpen naast wildcard

RCS heeft de vier wildcards voor de Giro d’Italia gegeven aan Bardiani-CSF, Wilier-Selle Italia, CCC Sprandi Polkowice en Gazprom-Rusvelo. Dit betekent dat Androni Giocattoli en Nippo-Vini Fantini de jubileumeditie van hun eigen ronde missen.

Als grote ronde starten alle achttien WorldTour-ploegen aan de honderdste editie van de Ronde van Italië. Daarnaast mag organisator RCS Sport vier wildcards uitdelen aan ProContinentale ploegen. Bardiani-CSF was al zeker, omdat zij in 2016 het regelmatigheidscriterium van de Coppa Italia wonnen.

Eén van de wildcards gaat naar het Wilier-Selle Italia van onder andere Filippo Pozzato en Jakub Mareczko. Daarnaast krijgen twee niet-Italiaanse ploegen een uitnodiging: Gazprom-Rusvelo en CCC Sprandi Polkowice.

flag-it Deelnemende ploegen Giro d’Italia 2017 (5-28 mei)
WorldTour
flag-fr AG2R La Mondiale
flag-kz Astana
flag-us BMC
flag-de BORA-hansgrohe
flag-us Cannondale-Drapac
flag-za Dimension Data
flag-be Quick-Step Floors
flag-fr FDJ
flag-be Lotto Soudal
flag-es Movistar
flag-au Orica-Scott
flag-bh Bahrain Merida
flag-ch Katusha-Alpecin
flag-nl LottoNL-Jumbo
flag-gb Sky
flag-de Sunweb
flag-us Trek-Segafredo
flag-ae UAE Abu Dhabi

Wildcards Giro
flag-it Bardiani-CSF
flag-it Wilier-Selle Italia
flag-ru Gazprom-Rusvelo
flag-pl CCC Sprandi Polkowice


Tevens heeft RCS de wildcards bekendgemaakt voor andere WorldTour-koersen Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Androni Giocattoli en Nippo-Vini Fantini zijn in alle drie de wedstrijden van de partij, waarschijnlijk ter compensatie voor het ‘gemis’ van de Giro. Het Nederlandse Roompot-Nederlandse Loterij heeft geen uitnodiging ontvangen.

Later dit jaar worden de wildcards voor de Ronde van Lombardije nog bekendgemaakt.

Wildcards Strade Bianche (4 maart)
flag-it Bardiani-CSF
flag-it Androni Giocattoli
flag-it Nippo-Vini Fantini

Wildcards Tirreno-Adriatico (8-14 maart)
flag-it Bardiani-CSF
flag-it Androni Giocattoli
flag-it Nippo-Vini Fantini
flag-us Novo Nordisk

Wildcards Milaan-San Remo (18 maart)
flag-it Bardiani-CSF
flag-it Androni Giocattoli
flag-it Nippo-Vini Fantini
flag-it Wilier-Selle Italia
flag-us Novo Nordisk
flag-fr Cofidis
flag-ru Gazprom-Rusvelo

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
18 januari 2017 14:36
Verrassend!
18 januari 2017 14:38
Wat hebben tegen Savio?
Gazprom is wel echt serieus versterkt en gaat zeker wat toevoegen met Firsanov, Foliforov, andere jonge Russen en een serie WT-waardige Russen.
CCC daarentegen heeft met Hirt, Paterski en Ponzi niet meer te bieden dan Androni in een grote ronde.
18 januari 2017 14:39
Commerciële belangen zijn duidelijk belangrijker dan de wielercultuur in het eigen land helpen.. jammer
18 januari 2017 14:47
Sportief gezien zijn Gazprom en CCC natuurlijk ook gewoon sterker dan Nippo en Androni. Kan me wel vinden in deze beslissing, hoe jammer dat ook is voor het Italiaanse wielrennen.
18 januari 2017 14:47
Met een gemiddelde van 1 a 2 dopingzaken per jaar helpt Savio de wielercultuur ook niet echt...
18 januari 2017 14:49
Savio heeft zichzelf de das omgedaan met zijn ronduit achterlijke boetes en schijnheiligheid.
18 januari 2017 14:51
Wilier snap ik niet zo, matig team...
18 januari 2017 14:55
Novo Nordisk naar Tirrino-adriatico vind ik ook zeer jammer. Milan-San Remo gun ik ze nog wel maar in Tirrino hebben ze vrij weinig te zoeken. Ongeveer drie kwart van pro continentale ploegen kunnen een mooie ploeg opstellen in zn ronde.
18 januari 2017 15:01
Zonde, vooral Nippo met hun tenue en gunfactor. Met Cunego en Arredondo 2 man voor het bergklassement en Canola teruggehaald als sprinter. Willier met hun problemen van de afgelopen jaren krijgt wederom een kans, treurig.
18 januari 2017 15:07
Selle Italia is sponsor van de Giro. Wilier heeft dat gewoon slim gedaan door Selle Italia als co-sponsor binnen te halen. Zekerheidje op Giro-deelname. Net als dat Cofidis bijv. altijd met zekerheid aan de Vuelta mag meedoen als een van de grote sponsoren van die koers. CCC is wel onbegrijpelijk. Heb toch veel liever een team met Cunego en Arredondo of Gavazzi, Torres en Bernal in de Giro dan een team met Paterski, Bialoblocki en Ponzi als 'grote' namen.
18 januari 2017 15:07
Pozzato FTW!
18 januari 2017 15:22
Een Wildcard voor CCC ipv Nippo/Androni is wel opvallend. Bij CCC rijden nou niet echt de bekende namen (wie rijd daar eigenlijk met een beetje naam?), normaal zou je dan toch Nippo verwachten met oud winnaar Cunego en de aanvallende Italianen.
18 januari 2017 15:25
Ik begrijp niet wat de ploegen CCC Sprandi Polkowice en Gazprom-Rusvelo meer te bieden hebben aan spektakel dan deze twee Italiaanse teams. Zal wel met commerciele belangen te maken hebben, maar voor Androni is dat wel een schop na, met name omdat het een jubileumeditie betreft.
18 januari 2017 15:25
Mee eens dat Nippo beter was geweest dan CCC, dat vind ik echt een duistere.
18 januari 2017 15:44
CCC is niet heel verrassend. Kregen in 2015 ook al een wildcard en Polen-Italië is qua handel al een tijdje heel erg elkaar toe aan het trekken. Je kon dit ook al zien aan de Tour de Pologne die al eens startte in Italië.

Wel is het opvallend dat ze de wildcards vergeven hebben aan slechts twee van de vier Italiaanse proconti ploegen. Ik had net als vorig jaar of Gazprom of CCC verwacht, maar het werden beide teams.

De ASO zal dit nooit doen. Sterker nog: Ik verwacht dat alle wildcards naar Franse teams gaan en dus ook Delko een wildcard krijgt.
18 januari 2017 15:50
Delko is kwalitatief echt prut. Al kun je dat over veel ProConti-teams wel zeggen. In de breedte valt dat vaak toch vies tegen als je negen renners op papier zet als mogelijke groterondeploeg.
18 januari 2017 16:14
In plaats van Delko zou ik dan liever Wanty, Caja Rural of Aqua Blue Sport zien. Of juist een van de Italiaanse ploegen.
18 januari 2017 16:17
Sprandi staat straks weer groot op de boarding van giro. Trek zelf je conclusie maar
18 januari 2017 16:40
Oei. Androni out ten gunste van Gazprom was logisch na dat vorige bericht maar een Giro zonder Edi, Cunego en Berlato is toch wel knap waardeloos. Nou ja, hup Großschartner dan maar, joechei.
18 januari 2017 16:55
Lachwekkend dat zo'n schijtploeg als CCC wordt uitgenodigd. Bah.

Androni hadden ze gewoon moeten uitnodigen! Ik wil Torres in de Giro zien potverdikkemie!
18 januari 2017 16:56
Jan Hirt is toch best wel een grote naam gezien zijn prestaties in Zwitserland en Oostenrijk.
18 januari 2017 17:02
Gelukkig geen Cunego in deze Giro. Die man heeft niets meer toe te voegen. Ooit de Giro gewonnen maar geen schim meer van zichzelf. Lekker stoppen met fietsen die gast. Blij dat die twee Italiaanse ploegen er niet bij zijn.

De twee wildcards van Gazprom en CCC...tja...Foliforov....verantwoordelijk voor de meest vreemde overwinning van 2016 wat mij betreft. Ik had liever Wanty gezien dan Gazprom.
18 januari 2017 17:52
CCC ipv Nippo of Androni in de 100e Giro snap ik helemaal niks van. Twee Italiaanse teams moet toch wel het minste ooit zijn en dit is echt een teken hoe slecht het gaat met het Italiaanse wielrennen.
Novo in T-A is natuurlijk lachwekkend en eigenlijk gewoon een schande t.o.v. andere teams.
18 januari 2017 17:55
Cunego won vorig jaar nog bijna de bergtrui ;) En kleurde toch de koers vele bergritten. Nee het is al lang geen AK-topper meer, maar die hebben ze bij CCC en Gazprom ook niet.
18 januari 2017 18:39
Ongelofelijk!! In de Giro horen de Italiaanse ploegen thuis. Kleuren de rit altijd! Zowel letterlijk als figuurlijk, de tenues van deze ploegen zijn ontworpen onder invloed van MDMA/LSD

Om te reageren moet je ingelogd zijn.