Giro 2018: Jonkies Meintjes, Gibbons en O’Connor leiden Dimension Data
foto: Sirotti
vrijdag 27 april 2018 om 08:36

Giro 2018: Jonkies Meintjes, Gibbons en O’Connor leiden Dimension Data

Dimension Data heeft haar huiswerk klaar voor de Giro d’Italia. De Afrikaanse WorldTour-ploeg trekt met vijf renners van dat continent naar de start in Jeruzalem. Zuid-Afrikaan Louis Meintjes mikt op een topnotering in het algemeen klassement. “Deze uitdaging is heel gaaf, want ik reed de Giro nog nooit”, vertelt de kopman in een persbericht.

In de bergen krijgt hij de 22-jarige Ben O’Connor mee als vaste luitenant. De piepjonge Australiër won in de recente Tour of the Alps een rit en het jongerenklassement, om als zevende in het eindklassement te eindigen. De ploegleiding verwacht dat O’Connor zijn stempel op de koers kan drukken. In de sprints rekent Dimension Data op Ryan Gibbons. De 23-jarige Zuid-Afrikaan was vorig jaar een van de revelaties in de Giro, toen hij zich zes keer smeet in een massasprint en zes top 10-noteringen realiseerde. Naast het klassement en ritzeges, heeft het team zich ook ten doel gesteld om meer aandacht voor Qhubeka te vragen.

Ben O’Connor – foto: Sirotti

‘We gaan voor een topresultaat’
“Het is een geweldig parcours, met een aantal echt zware ritten”, kijkt Meintjes vooruit. “Het is natuurlijk de allereerste keer dat we naar de Giro toegewerkt hebben, want ook de voorbereiding was nieuw voor ons. We hebben hard gewerkt. We zijn goed in vorm. Het doel is om een goede eindnotering in het klassement neer te zetten. We hebben een fantastische ploeg voor de Giro en de kern van het team is al vrijwel het hele seizoen bij elkaar.” Meintjes reed tot op heden zeven grote rondes in zijn carrière. In vier daarvan eindigde hij bij de beste twaalf coureurs.

Selectie flag-za Dimension Data voor flag-it Giro d’Italia 2018
flag-za Louis Meintjes
flag-au Ben O’Connor
flag-za Ryan Gibbons
flag-za Jacques Janse van Rensburg
flag-er Natnael Berhane
flag-es Igor Anton
flag-us Ben King
flag-za Jaco Venter

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
27 april 2018 08:42
Ik neem aan dat Meintjes weer voor de Zubeldia-award gaat?
27 april 2018 08:45
Dat neem ik ook aan. Ik neem zelfs aan dat hij ‘em bij voorbaat al gewonnen heeft.
27 april 2018 08:45
Gibbons lijkt me toch wat last te hebben van Holst-Engeritis
27 april 2018 08:53
Ik zou Meintjes niet echt meer een jonkie willen noemen. Wellicht zal hij zijn wagonnetje weer weten aan te haken voor een mooie achtste plek in het eindklassement, maar ik denk eerlijk gezegd dat de Italiaanse bergen minder geschikt voor hem zijn dan de Franse. O'Connor heeft zich in de Tour des Alps laten zien als een talent, hopelijk krijgt hij kansen om zelfs eens op avontuur te gaan in de Giro.
27 april 2018 08:58
Meintjes idd voor plek 8 a 9.

Gibbons wel ver teruggezakt na zijn Giro vorig jaar. Nauwelijks nog top 10 gereden en dit jaar vooral niet gefinished,
27 april 2018 09:11
Is Anton gewoon oud of gebruikt hij geen doping meer?

Als je dat vergelijkt met de prestaties van mede-Spanjaarden Valverde en LL Sanchez.
27 april 2018 11:02
@Baik-Baik
Anton zal wel een mix van alles zijn. Heeft ook een aantal zware valpartijen gehad.
27 april 2018 11:05
@Baik-Baik
Allebei, maar ook wel een beetje kapot gereden als grote belofte-snel kopman(focus op gewicht) en zware valpartijen.
Krijgt nog altijd contract en blijft zich geven ondanks duidelijk mindere prestaties. Moet je toch blijven kunnen opbrengen.
27 april 2018 13:20
Gibbons heeft voorlopig alleen maar in de afgelopen Giro laten zien dat hij kan sprinten. na de giro heeft hij nauwelijks een goede sprint gereden
27 april 2018 13:55
Gibbons heeft vooral veel zware klassiekers gereden dit jaar. Ze hebben krapte in de selectie voor een flink aantal koersen volgens mij.
27 april 2018 15:18
Hoop dat Ryan zijn sprintersdrankje weer tevoorschijn tovert. Kan hij net als vorig jaar een paar dichte ereplaatsen scoren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.