Giro 2018: Tonelli niet aan de start van etappe vijftien
foto: Sirotti (archief)
zondag 20 mei 2018 om 11:39

Giro 2018: Tonelli niet aan de start van etappe vijftien

Alessandro Tonelli zal vandaag niet meer van start gaan in de vijftiende etappe van de Giro d’Italia. De 25-jarige renner van Bardiani-CSF heeft al enkele dagen last van buikgriep. Dat meldt zijn ploeg op zijn website.

De afgelopen twee nachten had de Italiaan het al zwaar, maar gisteren wist hij zich nog de Zoncolan op te worstelen. Ploegdokter Giampaolo Benini heeft nu echter besloten hem uit voorzorg uit de koers te halen. “Tonelli vertoonde vrijdag de eerste symptomen, na de etappe naar Nervesa della Battaglia. Ondanks een slapeloze nacht zette hij door. Deze ochtend was zijn situatie verslechterd. Hij heeft nu naast buikgriep ook last van koorts. Voor zijn eigen gezondheid, moet hij stoppen”, legt Benini uit.

Tonelli maakte dit jaar zijn debuut in La Corsa Rosa. Zijn beste resultaat deze Giro was een veertiende plek in etappe tien naar Gualdo Tadino. Bovendien was hij twee keer onderdeel van een vroege vlucht. In het algemeen klassement stond hij 81ste, op een achterstand van meer dan één uur en drie kwartier. Hij is de elfde renner die de Giro verlaat.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.