Giro 2019: Alejandro Valverde verschijnt niet aan de start
foto: Cor Vos
vrijdag 3 mei 2019 om 09:15

Giro 2019: Alejandro Valverde verschijnt niet aan de start

De Giro d’Italia zal het moeten doen zonder wereldkampioen Alejandro Valverde. De Spanjaard heeft last van vochtophoping (oedeem) in het heiligbeen. “Ik moet naar mijn lichaam luisteren”, zo laat de Spanjaard weten.

De deelname van Valverde hing al aan een zijden draadje, zo liet zijn werkgever Movistar eerder deze week weten. De 39-jarige renner kwam drie dagen voor Luik-Bastenaken-Luik ten val op training. Hierbij bezeerde Valverde zijn heiligbeen. “Toch wilde ik aan de start staan van Luik”, aldus de wereldkampioen.

“Tijdens de koers trad er echter geen verbetering op.” Hierdoor besloot de Murciaan om met nog honderd kilometer te gaan in de ploegwagen te stappen. Bij onderzoeken in het ziekenhuis van Murcia werd oedeem in het heiligbeen vastgesteld. Bij oedeem is er sprake van ophoping van vocht in een bepaald lichaamsdeel.

Landa en Carapaz 
Hierdoor zwelt het lichaamsdeel op. Valverde hoopte nog op tijd fit te raken voor de Giro d’Italia, maar de klimmer ziet nu het heilloze van zijn missie in. Zijn ploeg Movistar rekent met Mikel Landa en Richard Carapaz nog wel op twee klassementsrenners. De laatste keer dat Valverde de Giro reed, was in 2016. Toen eindigde hij als derde in het klassement.

Het is overigens nog niet echt het seizoen van Valverde. De Spanjaard won als wereldkampioen wel een etappe in de UAE Tour, maar verder heeft hij nog niet kunnen zegevieren. Wel wist hij zich te onderscheiden in Milaan-San Remo (zevende) en de Ronde van Vlaanderen (achtste), maar in de Ardennenklassiekers kon Valverde geen potten breken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.