Giro 2019: Astana blijft strijdbaar ondanks kostbaar tijdverlies kopman López
foto: Cor Vos
zaterdag 25 mei 2019 om 10:45

Giro 2019: Astana blijft strijdbaar ondanks kostbaar tijdverlies kopman López

In de eerste echte bergrit van de Giro d’Italia is Miguel Ángel López een van de grote verliezers. De Colombiaan van Astana kampte in de finale van de dertiende etappe met materiaalpech en hij moest van de fiets. Een verwoede achtervolging om weer terug te keren in de groep der favorieten was er voor hem te veel aan; López zou drie minuten verliezen op Mikel Landa. De ploegleiding heeft de hoop desondanks nog niet opgegeven: “We moeten nu nadenken over een nieuwe manier van koersen, maar we zullen niet opgeven.”

‘Superman’ had nochtans een goed gevoel over de etappe. “Eigenlijk ging alles goed. het team heeft voorbeeldig gewerkt, we hadden de koers onder controle en ook in de finale voelde ik me goed. Ik kon mee met Nibali, Majka en Roglic.”

Maar toen sloeg de pechduivel toe. “Ik begreep niet goed wat er was gebeurd, maar ik moest stoppen. De ploegleiderswagen lag een eind achter en het duurde even voor ik een nieuwe fiets kreeg. Ik heb mijn best gedaan om terug te keren, maar het ging niet”, reageert López gelaten. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar morgen is een nieuwe dag en een nieuwe kans. We kunnen niet meer dan elke dag ons best doen.”

Ook Alexandr Shefer, ploegleider van de lichtblauwe armada, was teleurgesteld. “Dat mechanisch defect heeft alles verpest. López heeft veel tijd verloren en nu moeten we nadenken over een nieuwe aanpak voor deze koers.” Toch is Shefer nog niet klaar met de Giro d’Italia. “We zullen niet op geven, wees daar maar zeker van. We gaan het etappe per etappe bekijken en aan het einde bekijken we wel waar we staan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.