Giro 2019: Campenaerts gefrustreerd na slechte fietswissel in tijdrit

zondag 19 mei 2019 om 15:19
Giro 2019: Campenaerts gefrustreerd na slechte fietswissel in tijdrit

foto: LaPresse

Victor Campenaerts was na zijn Giro-tijdrit naar San Marino niet heel blij. De Europees kampioen tijdrijden had nochtans met grote voorsprong de snelste tijd neergezet op dat moment, maar hij kende een ontzettend slechte fietswissel op de slotklim.


Campenaerts moest door pech zijn tijdritfiets inwisselen voor een wegfiets. Die wissel ging alles behalve goed, omdat zijn mechanieker hem niet aanduwde en Campenaerts vanuit stilstand niet in zijn klikpedaal kon komen. Uiteindelijk moest een toeschouwer de houder van het werelduurrecord op gang duwen, maar desondanks verloor hij hier kostbare tijd.

Frustrerend
“Het is een heel goed tijdritparcours”, reageert Campenaerts na zijn rit bij Eurosport. “Een mooi allround traject, ook voor de tijdrijders. Je kan hier een goed resultaat rijden. Ik had een goed gevoel de hele rit, maar het is nog steeds een slotklim, dus het is lastig om een resultaat te rijden tegen de klimmers. Ik had een mechanisch probleem in de laatste anderhalve kilometer. Dat is frustrerend. Mijn ketting ging eraf vooraan… Frustrerend. We hadden geen wissel geoefend, omdat ik geen klassementsrenner ben. Maar als je nog anderhalve kilometer moet en je bent vol gas gegaan, dan wil je zo snel mogelijk gaan.”

Ondanks deze fietswissel is Campenaerts tot op dit moment (15.20 uur) de snelste in de tijdrit. Hij finishte na een droge start in de regen. Een groot deel van de concurrenten die na hem startten begonnen ook in de regen.

Giro 2019: Liveblog tijdrit naar San Marino

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.