Giro 2019: Deceuninck-Quick-Step nog zonder ritzege
foto: Cor Vos
donderdag 30 mei 2019 om 08:36

Giro 2019: Deceuninck-Quick-Step nog zonder ritzege

Deceuninck-Quick-Step is nog zonder ritzege in deze Giro d’Italia. Ploegbaas Patrick Lefevere kan zich bij Sporza niet herinneren wanneer zijn ploeg voor het laatst geen etappe in een grote ronde won. “Ik ben niet goed in statistieken. Ik weet het eigenlijk niet meer”, zegt hij. Het is volgens Sporza de Vuelta van 2015.

‘Jungels uitgemergeld’
De hoop in de eerste twee Giro-weken was gevestigd op sprinter Elia Viviani. De Italiaanse kampioen won wel een rit, maar werd gedeclasseerd vanwege onrechtmatig sprinten. Sindsdien greep Deceuninck-Quick-Step overal naast, ook met beoogd klassementskopman Bob Jungels. “Bob is niet voor zijn plezier drie weken op de Sierra Nevada gaan zitten. Hij heeft een heel streng dieet gevolgd. Het zou kunnen dat hij zichzelf bij manier van spreken een beetje uitgemergeld heeft”, vertelt Lefevere.

Verwend
“Nu pas beseffen we hoe verwend we geweest zijn de laatste jaren. Het is een beetje vreemd, maar mijn renners doen hun best. Het lukt gewoon niet tot nu toe”, aldus de CEO van de ploeg.

Viviani naar de Tour
Er waren vraagtekens omtrent de Tourdeelname van Viviani. De Belgische formatie zou inzetten op klimkopman Enric Mas en Viviani mogelijk thuislaten. Lefevere is echter duidelijk: “Bij de ploegvoorstelling hebben we duidelijk gezegd dat de Tour zijn hoofddoel was. Hij heeft er de Giro bijgenomen en dat is niet goed verlopen, maar we zetten nu alles op de Tour. We panikeren niet zomaar van bij de eerste keer.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.