Giro 2019: Pieter Serry enige Belg in selectie Deceuninck-Quick Step
Elia Viviani won vorig jaar de Maglia Ciclamino - foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2019 om 10:13

Giro 2019: Pieter Serry enige Belg in selectie Deceuninck-Quick Step

Deceuninck-Quick Step weet ook welke renners komende zaterdag in Bologna aan het vertrek staan van de Giro d’Italia. De Belgische wielerploeg maakte vandaag haar selectie bekend voor de Italiaanse drieweekse wielerronde.

De meest in het oog springende namen zijn Elia Viviani en Bob Jungels. Eerstgenoemde hield vorig jaar huis in de massasprints. Vier dagzeges leverde hem de paarse puntentrui op, en nu wil de Italiaan zich opnieuw in de debatten mengen. “Hij wordt ondersteund door een sterke trein en hij wil opnieuw ritten winnen voor eigen volk, ditmaal in de Italiaanse kampioenstrui”, zegt ploegleider Davide Bramati over zijn snelle landgenoot.

Bob Jungels mag net als in 2016 en 2017 voor het klassement gaan. In beide jaren zou hij er vandoor gaan met de witte trui voor de beste jongere, maar ook droeg hij in beide rondes de roze trui. Bramati: “Er zijn een aantal ritten die zeer belangrijk gaan zijn – van Ceresole Reale en Courmayeur tot de rit met zowel de Gavia and Mortirolo – maar het plan is om het per dag te bekijken en dan zien we wel wat er gaat gebeuren.”

In de achtkoppige formatie is ruimte voor één Belg: Pieter Serry. Namens Deceuninck-Quick Step zal geen Nederlander de Ronde van Italië betwisten.

Selectie flag-be Deceuninck-Quick Step voor de flag-it Giro d’Italia
flag-it Eros Capecchi
flag-dk Mikkel Honoré
flag-lu Bob Jungels
flag-gb James Knox
flag-it Fabio Sabatini
flag-fr Florian Sénéchal
flag-be Pieter Serry
flag-it Elia Viviani

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.