Giro 2019: Dimension Data vestigt hoop op O’Connor en Nizzolo
Giacomo Nizzolo - foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2019 om 12:06

Giro 2019: Dimension Data vestigt hoop op O’Connor en Nizzolo

Langzamerhand raakt de startlijst van de 102de Giro d’Italia steeds beter gevuld. Ook Dimension Data maakte haar line-up bekend voor de eerste grote ronde van het jaar.

De equipe stuurt met Giacomo Nizzolo een tweevoudig winnaar van het puntenklassement naar de Ronde van Italië. Een ritzege wist de Italiaan echter nog niet te boeken in de roze ronde, en daar hoopt hij dit jaar vanzelfsprekend verandering in te brengen. Voorlopig staat zijn seizoenszegeteller op één, in februari won hij de slotrit van de Tour of Oman. Verder reed hij zich in massasprints nog niet in de prijzen.

“Zoals elk jaar is de Giro d’Italia één van mijn grootste doelen van het seizoen”, zegt Nizzolo in het perspraatje van de ploeg. “Natuurlijk wil ik voor etappezeges gaan, maar ik wil het team ook aan een goed klassement helpen. Het ziet ernaar uit dat er dit jaar meer tegenstanders zijn dan ooit in de sprints, maar ik ben klaar om te vechten.”

Ben O’Connor geldt als een van de pretendenten voor het jongerenklassement. Vorig jaar stond hij lange tijd voor Sam Oomen in het jongerenklassement en normaal gezien was dat ook zo gebleven, ware het niet dat hij in de negentiende rit ten val kwam en met een gebroken sleutelbeen moest opgeven. De Australische klimmer zint op revanche: “Ik wil graag bij de eerste tien rijden”, zegt hij over zijn ambities voor de Giro tegen Cyclingnews.

Selectie flag-za Dimension Data voor de flag-it Giro d’Italia
flag-gb Scott Davies
flag-it Enrico Gasparotto
flag-er Amanuel Ghebreigzabhier
flag-za Ryan Gibbons
flag-it Giacomo Nizzolo
flag-au Ben O’Connor
flag-au Mark Renshaw
flag-ch Danilo Wyss

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.