Giro 2019: Elia Viviani rijdt in speciale kampioenstrui door Italië
In dit tenue zien we Viviani al sinds afgelopen zomer - foto: Cor Vos
donderdag 9 mei 2019 om 11:30

Giro 2019: Elia Viviani rijdt in speciale kampioenstrui door Italië

Elia Viviani zal de Giro d’Italia niet rijden in het groen, wit en rood zoals we hem dit seizoen zagen. Deceunicnk-Quick-Step heeft speciaal voor de thuisronde van de Italiaans kampioen een nieuwe kampioenentrui gemaakt. Daarop zijn de schouders volledig wit.

In de ‘normale’ tricolore van Viviani is het tenue groen, wit en rood van boven naar beneden. De schouders zijn groen en het onderste deel van de buik rood. Tijdens de Giro zijn de schouders en de mouwen wit en is gekozen voor de driekleur op de voor en achterzijde, maar dan van links naar rechts. “Net als het patroon van een traditionele Italiaanse vlag, voor een nog spectaculairder beeld”, aldus de ploeg.

“Deze tricolore is de reden dat ik hier in de Giro wil rijden”, legt Viviani uit. “Ik wil het Italiaanse wielrennen respecteren en mijn succes van vorig jaar herhalen. De Giro is mijn laatste grote wedstrijd in deze trui en omdat het Italiaans kampioenschap mij dit jaar niet ligt, wilden we iets speciaals doen om te benadrukken hoe speciaal de laatste twaalf maanden voor mij waren.”

Het tenue is ontwikkeld door kledingsponsor Vermarc van Deceuninck-Quick-Step. “We hebben geprobeerd om creatief te zijn met de witte mouwen, zodat er strepen er nog beter uit zouden springen. Dit zal het makkelijker maken voor fans om mij te zien”, zegt Viviani.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.