Giro 2019: Enkel eindzege telt voor Vincenzo Nibali

vrijdag 31 mei 2019 om 10:32
Giro 2019: Enkel eindzege telt voor Vincenzo Nibali

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali heeft nog drie ritten om de Giro d’Italia voor de derde keer in zijn carrière naar zijn hand te zetten. En om dat te bewerkstelligen wil de Siciliaan best ver gaan. Ook een aanval à la Chris Froome sluit hij niet uit, tekent Cyclingnews op.

Voor aanvang van het slotweekend staat Nibali bijna twee minuten achter op rozetruidrager Richard Carapaz, die voorlopig nog niet kraakt ondanks het nodige aanvalswerk van de Italiaan. Er moet dus nog wel wat gebeuren wil de kopman van Bahrain Merida zondag in Verona de Trofeo Senza Fine omhoog houden. Nibali gelooft echter wel dat het kan. “Er komen nog drie lastige dagen aan. Aan het einde van de Giro is iedereen moe en de een heeft nog iets meer over dan de ander. We zullen zien. Ik heb niets te verliezen.”

De Italiaanse bondscoach Davide Cassani gaf Nibali na afloop van de achttiende etappe ongevraagd advies. Hij stelde voor om in de twintigste etappe al op de Passo Manghen ten aanval te trekken. “Als je er de benen voor hebt, moet je all in gaan, maar het blijft afwachten hoe ik me voel”, zegt Nibali daarover. “Als het niet heel goed voelt zal het moeilijk zijn om aan te vallen zoals Froome vorig jaar deed. Zulke acties zijn risicovol, want je kunt jezelf volledig opblazen.”

Toch sluit Nibali een dergelijke alles-of-nietspoging volgens het Britse wielermedium niet uit, want zijn ultieme doel is en blijft de eindzege: “Een tweede of derde plaats telt voor mij niet.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.