Giro 2019: Ewan en Viviani stappen na elfde etappe uit koers

dinsdag 21 mei 2019 om 08:42
Giro 2019: Ewan en Viviani stappen na elfde etappe uit koers

foto: Cor Vos

De Giro d’Italia van Elia Viviani en Caleb Ewan zit er bijna op. De twee sprinters geven er na de elfde etappe de brui aan, zo meldt Het Nieuwsblad.

De komende twee dagen lijken de snelle mannen nog aan zet te zijn in de Ronde van Italië. Vandaag wordt er in Modena een massasprint verwacht en ook in de etappe naar Novi Ligure lijkt de zege voor een van de snelheidsduivels te zijn weggelegd. Maar daarna lijkt alleen de achttiende rit nog geschikt voor de sprinters. Voor Ewan en Viviani, die deze zomer ook graag willen schitteren in de Ronde van Frankrijk, is het dan ook een logisch verhaal om na de elfde etappe uit de wedstrijd te stappen.

Het Nieuwsblad meldt verder dat ook Jasper De Buyst de Giro d’Italia niet uit zal rijden. De vaste lead-out van Ewan hoopt echter in ieder geval tot en met de tweede rustdag in koers te blijven.

Ewan heeft deze Giro d’Italia al een keer op het podium van de champagne mogen proeven. Hij was de beste in de etappe naar Pesaro. Italiaans kampioen Viviani heeft nog geen ritzege binnen. Hij was weliswaar de snelste in de derde etappe met aankomst in Orbetello, maar de overwinning werd hem na juryberaad afgenomen. De zege ging toen naar Fernando Gaviria, die na de zevende etappe moest opgeven met knieklachten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.