Giro 2019: Gaviria moet UAE Emirates aan ritzeges helpen
foto: Cor Vos
vrijdag 3 mei 2019 om 13:07

Giro 2019: Gaviria moet UAE Emirates aan ritzeges helpen

Fernando Gaviria richt zich dit seizoen met name op de Tour de France, maar de Colombiaan staat binnenkort ook aan de start van de Giro d’Italia. De 24-jarige sprinter hoopt zijn werkgever UAE Emirates ritzeges te bezorgen. “De focus van de ploeg is gewijzigd na het uitvallen van Fabio Aru”, zo geeft hij aan.

Gaviria bewaart goede herinneringen aan de Giro d’Italia. Twee jaar geleden beleefde hij namelijk zijn doorbraak in La Corsa Rosa. De Colombiaan – toen nog uitkomend voor Quick-Step Floors – won maar liefst vier etappes én het puntenklassement. De spurter hoopt (uiteraard) opnieuw op een succesvolle Giro.

“Puntentrui zal zeer moeilijk worden”
“In de eerste week zijn er enkele sprinterskansen”, zo kijkt Gaviria vooruit. “Maar zoals zo vaak in de Giro, is dat zeker geen uitgemaakte zaak. We zullen er echt voor moeten knokken. Het doel is om zoveel mogelijk etappes te winnen. De puntentrui? Dat zal zeer moeilijk worden, gezien het zware parcours.”

UAE Emirates hoopte aanvankelijk een klassement te rijden met Aru, maar de Italiaanse klimmer is een tijdje uit de roulatie. “Daardoor ligt de focus nu op het behalen van ritzeges”, aldus Gaviria. “We hebben een goede ploeg om op jacht te gaan naar dagsucces”, zo vertelt Gaviria, die niet teveel naar de Tour wil kijken.

“De Giro is een hoogtepunt dit seizoen. We zullen pas na afloop denken aan de rest van het jaar.” UAE Emirates zal volgende week de definitieve selectie bekend maken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.