Giro 2019: Gehavende Dumoulin verliest minuten

dinsdag 14 mei 2019 om 17:53
Giro 2019: Gehavende Dumoulin verliest minuten

foto: Cor Vos

Een drama voor Tom Dumoulin: de kopman van Team Sunweb kwam vandaag zwaar ten val in de vierde etappe naar Frascati. De Limburger probeerde de schade te beperken, maar zijn linkerknie bleek te gehavend. Dumoulin verloor uiteindelijk meer dan vier minuten op ritwinnaar Richard Carapaz.  

Het gebeurde allemaal op goed zes kilometer van de streep, toen Salvatore Puccio van Team Ineos ten val kwam. De Italiaan nam een groot deel van het peloton mee in zijn crash, waaronder Dumoulin. De Nederlander stapte al snel weer op de fiets, maar al snel bleek hij veel last te hebben van zijn linkerknie.

Dumoulin kwam uiteindelijk met zijn ploeggenoten over de finish, vier minuten na ritwinnaar Carapaz. De 28-jarige ronderenner mag naar alle waarschijnlijk een kruis maken over zijn Giro-ambities. Dumoulin heeft nog geen reactie gegeven, maar zijn ploeggenoot Sam Oomen baalt flink.

“Ik weet niet precies wat er aan de hand is”, zo laat hij weten. “Ik zat zelf net voor de valpartij. Het belangrijkste voor morgen is dat hij kan trappen, maar het ziet er niet best uit.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.