Giro 2019: Gianni Savio stuurt vrijbuiterscollectief naar Giro d’Italia
foto: Cor Vos
donderdag 2 mei 2019 om 10:48

Giro 2019: Gianni Savio stuurt vrijbuiterscollectief naar Giro d’Italia

Androni Giocattoli-Sidermec heeft een bijna volledig Italiaanse afvaardiging naar de 102de Giro d’Italia. Onder meer de winnaars van de Tro-Bro Léon, de Giro dell’Appennino en de slotetappe van de Tour of the Alps zijn 11 mei van de partij bij de Grande Partenza in Bologna. Zij zullen ook in de Ronde van Italië jagen op dagsuccessen.

April was een buitengewoon succesvolle maand voor de troepen van Gianni Savio. Manuel Belletti (ritwinnaar in Bretagne en Sicilië ), Matteo Pelucchi (tweevoudig ritwinnaar in Langkawi), Marco Benfatto (winst in de slotrit in Langkawi), Andrea Vendrame (succesvol in de Sarthe en de Tro-Bro Léon), Mattia Cattaneo (zege in de Giro dell’Appennino) en Fausto Masnada (winnaar twee etappes in de Tour of the Alps) wisten allemaal één of meerdere koersen te winnen.

Van dit succesvolle zestal komen Pelucchi en Benfatto niet voor in de Giro-plannen. Matteo Montaguti, Marco Frapporti en Miguel Florez, de enige niet-Italiaan, completeren de selectie voor de eerste grote ronde van het jaar.

Traditiegetrouw zal de Italiaanse ProContinentale ploeg tijdens de drieweekse Giro d’Italia weer jagen op dagsuccessen. De laatste ritwinst van de formatie is echter alweer een tijdje geleden: voor het laatst slaagde de poeg daar in 2012 in. Destijds wonnen Miguel Angel Rubiano en Roberto Ferrari een rit namens de ploeg.

Selectie flag-it Androni Giocattoli-Sidermec voor flag-it Giro d’Italia (11 mei-2 juni)
flag-it Manuel Belletti
flag-it Mattia Cattaneo
flag-co Miguel Florez
flag-it Marco Frapporti
flag-it Francesco Gavazzi
flag-it Fausto Masnada
flag-it Matteo Montaguti
flag-it Andrea Vendrame


Giro 2019: Deelnemerslijst

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.