Giro 2019: Giulio Ciccone verzekerd van winst bergtrui

vrijdag 31 mei 2019 om 17:38
Giro 2019: Giulio Ciccone verzekerd van winst bergtrui

foto: Cor Vos

Giulio Ciccone is mathematisch niet meer te achterhalen in de strijd om het bergklassement. In de negentiende Giro-etappe bemoeide de Italiaan zich niet met de lange ontsnapping en ook de overgebleven concurrentie scoorde niet. Wel moet hij zondag nog de Giro uitrijden in Verona.

Ciccones belangrijkste concurrent in de strijd om de bergtrui was Richard Carapaz voor aanvang van de negentiende etappe. De drager van de roze trui stond echter al mijlenver achter: het verschil met de Italiaan van Trek-Segafredo bedroeg liefst 163 punten (229 om 66 punten). In theorie kon de Ecuadoraan nog langzij komen, want er waren nog 177 punten te verdelen. Ook Fausto Masnada en Mattia Cattaneo hadden nog een kleine theoretische kans.

Tijdens de rit namen de twaalf vluchters de punten weg op de Passo di San Boldo en de klim naar Lamon en doordat zij ook op de slotklim naar San Martino di Castrozza standhielden, verzekerde Ciccone zich van de bergtrui. Hoewel er nog een pak punten te verdienen is in de etappe van morgen (144) en nog drie in de afsluitende tijdrit van zondag, is de Italiaan niet meer in te halen. Voorwaarde is wel dat hij heelhuids de finish haalt in Verona.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.