Giro 2019: Guardini grote afwezige bij Bardiani-CSF
Andrea Guardini gaat niet mee - foto: Cor Vos (archief)
maandag 29 april 2019 om 14:58

Giro 2019: Guardini grote afwezige bij Bardiani-CSF

Bardiani-CSF heeft de selectie van acht voor de Giro d’Italia rond. De Italiaanse ploeg mag meedoen op basis van een wildcard en stuurt louter thuisrijders naar Bologna, waar op 11 mei de drieweekse rittenkoers start. Afwezig is de rappe Andrea Guardini.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor Enrico Barbin wordt het zijn vijfde Giro-deelname, hij is daarmee de meest ervaren renner in de ploeg. Mirco Maestri en Manuele Senni gaan op voor hun vierde start. Paolo Simion heeft al twee en Lorenzo Rota al één grote ronde achter de naam. Voor Giovanni Carboni, Luca Covili en Umberto Orsini wordt het hun debuut.

Vincenzo Albanese, Daniel Savini en Alessandro Tonelli zijn aangewezen als reserves. Dat betekent dat sprinter Andrea Guardini, die in 2012 een rit in de Giro wist te winnen, ontbreekt. Hij kende onlangs een matige Tour de Langkawi.

“Ons seizoen gaat nog niet zoals we hadden verwacht, maar we vertrouwen erop dat dit team nog steeds veel potentieel heeft. We hebben gebouwd aan een uitgebalanceerde ploeg voor de Giro, qua karakters en leeftijd. We moeten straks alles er uit halen om ons doel na te streven: een ritzege”, zegt ploegleider Roberto Reverberi.

Selectie Bardiani-CSF voor de Giro d’Italia 2019 (11 mei-2 juni)
flag-it Enrico Barbin
flag-it Giovanni Carboni
flag-it Luca Covili
flag-it Mirco Maestri
flag-it Umberto Orsini
flag-it Lorenzo Rota
flag-it Manuel Senni
flag-it Paolo Simion


Giro 2019: Deelnemerslijst

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.