Giro 2019: Guardini grote afwezige bij Bardiani-CSF

maandag 29 april 2019 om 14:58
Giro 2019: Guardini grote afwezige bij Bardiani-CSF

Andrea Guardini gaat niet mee - foto: Cor Vos (archief)

Bardiani-CSF heeft de selectie van acht voor de Giro d’Italia rond. De Italiaanse ploeg mag meedoen op basis van een wildcard en stuurt louter thuisrijders naar Bologna, waar op 11 mei de drieweekse rittenkoers start. Afwezig is de rappe Andrea Guardini.

Voor Enrico Barbin wordt het zijn vijfde Giro-deelname, hij is daarmee de meest ervaren renner in de ploeg. Mirco Maestri en Manuele Senni gaan op voor hun vierde start. Paolo Simion heeft al twee en Lorenzo Rota al één grote ronde achter de naam. Voor Giovanni Carboni, Luca Covili en Umberto Orsini wordt het hun debuut.

Vincenzo Albanese, Daniel Savini en Alessandro Tonelli zijn aangewezen als reserves. Dat betekent dat sprinter Andrea Guardini, die in 2012 een rit in de Giro wist te winnen, ontbreekt. Hij kende onlangs een matige Tour de Langkawi.

“Ons seizoen gaat nog niet zoals we hadden verwacht, maar we vertrouwen erop dat dit team nog steeds veel potentieel heeft. We hebben gebouwd aan een uitgebalanceerde ploeg voor de Giro, qua karakters en leeftijd. We moeten straks alles er uit halen om ons doel na te streven: een ritzege”, zegt ploegleider Roberto Reverberi.

Selectie Bardiani-CSF voor de Giro d’Italia 2019 (11 mei-2 juni)
flag-it Enrico Barbin
flag-it Giovanni Carboni
flag-it Luca Covili
flag-it Mirco Maestri
flag-it Umberto Orsini
flag-it Lorenzo Rota
flag-it Manuel Senni
flag-it Paolo Simion


Giro 2019: Deelnemerslijst

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.