Giro 2019: Hart en Sivakov gelegenheidskopmannen Team Ineos

dinsdag 7 mei 2019 om 12:43
Giro 2019: Hart en Sivakov gelegenheidskopmannen Team Ineos

Hart (links) en Sivakov hielden huis in de Tour of the Alps - foto: Cor Vos

Noodgedwongen start Team Ineos met Tao Geoghegan Hart en Pavel Sivakov als speerpunten tijdens de Giro d’Italia, die zaterdag begint in Bologna. Beoogd kopman Egan Bernal en Gianni Moscon starten allebei niet, in plaats daarvan verschijnen Ivan Sosa en Eddie Dunbar aan het vertrek namens de Britse WorldTour-ploeg.


Dave Brailsford stuurt een ploeg met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar naar de laars. “Dit is onze jongste ploeg ooit voor een grote ronde. Natuurlijk is het zonde dat Egan Bernal er vanwege zijn blessure niet bij kan zijn, maar we gaan het roer niet volledig omgooien. We trekken naar de Giro met de ontwikkeling van onze renners in het achterhoofd.”

“We hebben onszelf enkele doelen gesteld, maar het belangrijkste is dat we het koersverloop kleuren”, vervolgt Brailsford het persrelaas. “We willen elke renner zoveel mogelijk ervaring laten opdoen. De ervaren Salvatore Puccio en Christian Knees zijn geselecteerd om de renners bij te staan die voor het eerst een grote ronde zullen rijden.”

De kopmannen van Team Ineos tijdens de 102de uitgave van de Ronde van Italië hielden twee weken geleden huis in de Tour of the Alps. Sivakov won de tweede etappe en het eindklassement, Hart won twee etappes in de Alpenronde.

Selectie flag-gb Team Ineos voor de flag-it Giro d’Italia
flag-gb Tao Geoghegan Hart
flag-ru Pavel Sivakov
flag-ie Eddie Dunbar
flag-co Sebastian Henao
flag-de Christian Knees
flag-ec Jhonatan Narvaez
flag-it Salvatore Puccio
flag-co Ivan Sosa

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.