Giro 2019: Ilnur Zakarin kent ploeggenoten
foto: Cor Vos
maandag 6 mei 2019 om 12:28

Giro 2019: Ilnur Zakarin kent ploeggenoten

Katusha-Alpecin heeft zijn huiswerk voor de Giro d’Italia af. De Duitse ploeg komt met Ilnur Zakarin als kopman naar Bologna op 11 mei. Naast de Russische kopman zet de ploeg vooral in op vrijbuiter Enrico Battaglin.

Zakarin zal zowel goede als minder prettige herinneringen hebben aan de Giro d’Italia. Bij zijn eerste deelname in 2015 won hij een etappe en bij zijn laatste deelname in 2017 werd hij vijfde in het eindklassement. Zijn editie in 2016 kwam echter abrupt ten einde toen hij hard ten val kwam in dezelfde etappe waarin Steven Kruijswijk zijn klassement verspeelde.

Na een jaar zonder Giro d’Italia keert de Russische klassementsman dus terug. Hij krijgt Daniel Navarro en Battaglin mee ter ondersteuning in de bergen. De ploeg wordt verder aangevuld door Marco Haller, Dmitry Strakhov, Jenthe Biermans, Viacheslav Kutznetsov en Reto Hollenstein. Deze mannen zullen Zakarin vooral kunnen bijstaan in de vlakkere etappes.

Battaglin en de Giro d’Italia is een goed huwelijk. De Italiaan piekt altijd erg goed naar zijn thuisronde en wist in drie edities reeds een ritzege te boeken. Vorig jaar wist hij naast zijn zege in Santa Ninfa ook nog tweemaal erg dichtbij te komen.

Selectie flag-de Katusha-Alpecin voor de flag-it Giro d’Italia
flag-it Enrico Battaglin
flag-be Jenthe Biermans
flag-at Marco Haller
flag-ch Reto Hollenstein
flag-ru Viacheslav Kuznetsov
flag-es Daniel Navarro
flag-ru Dmitry Strakhov
flag-ru Ilnur Zakarin


Giro 2019: Deelnemerslijst

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.