Giro 2019: Lotto Soudal met Ewan, Campenaerts en De Gendt
De ritwinst van Caleb Ewan in de Ronde van Turkije - foto: Cor Vos
maandag 29 april 2019 om 18:16

Giro 2019: Lotto Soudal met Ewan, Campenaerts en De Gendt

Lotto Soudal start met een selectie die voornamelijk gebouwd is rond Caleb Ewan in de Giro d’Italia. De Australische sprinter, die afgelopen winter overkwam van Mitchelton-Scott, gaat op voor zijn derde deelname aan de Giro. Ook werelduurrecordhouder Victor Campenaerts doet mee.

De sprinttrein van Lotto Soudal is op maat gemaakt voor Ewan, die in 2017 al eens een rit won in de Giro. Hij wordt in de sprintvoorbereiding bijgestaan door Tosh Van der Sande, Jasper De Buyst en de grote Duitser Roger Kluge. De Buyst benadert zijn topvorm nadat hij in Parijs-Nice hard viel en zijn schouderblad brak.

Campenaerts reed dit voorjaar enkel Tirreno-Adriatico, waarna hij het werelduurrecord van Bradley Wiggins verpulverde in Mexico. In de Ronde van Romandië gaat VocSnor de puntjes op de i zetten richting de Giro. Zijn doelen zijn de tijdritten.

Voor rasaanvaller Thomas De Gendt is de Giro de eerste van drie grote rondes dit jaar. De kans bestaat dat hij in de bergen Jelle Vanendert naast zich ziet, de klassiekerrenner hoopt zijn vorm uit de Ardennen door te trekken. Australiër Adam Hansen gaat de 28ste grote ronde uit zijn loopbaan rijden, hij viert op de openingsdag in Bologna (11 mei) ook nog eens zijn 38ste verjaardag.

Selectie Lotto Soudal voor de Giro d’Italia 2019 (11 mei-2 juni)
flag-be Victor Campenaerts
flag-be Jasper De Buyst
flag-be Thomas De Gendt
flag-au Caleb Ewan
flag-au Adam Hansen
flag-de Roger Kluge
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Jelle Vanendert


Giro 2019: Deelnemerslijst

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.