Giro 2019: Mitchelton-Scott op volle oorlogssterkte op jacht naar het roze
Zien we Yates dit jaar wederom in het roze? - foto: Cor Vos
maandag 6 mei 2019 om 09:58

Giro 2019: Mitchelton-Scott op volle oorlogssterkte op jacht naar het roze

Vorig jaar had Mitchelton-Scott met Simon Yates maar liefst dertien dagen de roze trui in zijn bezit, maar stond het na afloop met lege handen. Dit jaar komt de Australische formatie terug met slechts een doel: het afmaken van het karwei. Dezelfde Yates is hiervoor de aangewezen persoon.

Met Esteban Chaves en Mikel Nieve krijgt hij twee belangrijke klimknechten mee die er vorig jaar ook bij waren. Ook Lucas Hamilton, die zijn debuut in een grote ronde maakt, en Brent Bookwalter moeten bergop aardig hun mannetje kunnen staan voor de Britse kopman. Op het vlakke en heuvelachtige gebied kan hij ten slotte nog rekenen op Jack Bauer, Chris Juul-Jensen en Luke Durbridge.

Het idee om terug te keren voor revanche, kwam van Yates zelf. “De terugkeer naar de Giro is hetgeen wat mij de kracht geeft om elke ochtend weer uit bed te komen”, verwoordt hij zijn ambities mooi. “We waren er vorig jaar zó dichtbij, dat geeft mij de motivatie om het dit jaar nogmaals te proberen en ik probeer dit in de best mogelijke vorm te doen.”

Ploegbaas Matt White heeft er in ieder geval vertrouwen in. “Je bent zo goed als je laatste overwinning en wij hebben onze laatste grote ronde gewonnen, dus zijn wij een van de grote favorieten”, aldus de Australiër. “We hebben dit jaar voor een vergelijkbare opbouw gekozen waardoor hij in eenzelfde vorm aan de start staat. Dit is een goed begin van het avontuur.”

Aanvankelijk stonden Jack Haig en Sam Bewley op de planning voor de Giro d’Italia, maar beide renners hebben met een blessure af moeten haken. Haig is nog herstellende van een blessure aan zijn knie terwijl ploeggenoot Bewley geblesseerd raakte bij een val voorafgaand aan de proloog van de Ronde van Romandië.

Selectie flag-au Mitchelton-Scott voor de flag-it Giro d’Italia
flag-nz Jack Bauer
flag-us Brent Bookwalter
flag-co Esteban Chaves
flag-au Luke Durbridge
flag-au Lucas Hamilton
flag-dk Chris Juul-Jensen
flag-es Mikel Nieve
flag-gb Simon Yates


Giro 2019: Deelnemerslijst

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.