Giro 2019: Nibali laakt defensieve koersinstelling Roglic
Vincenzo Nibali - foto: Cor Vos
vrijdag 24 mei 2019 om 09:38

Giro 2019: Nibali laakt defensieve koersinstelling Roglic

In de Giro d’Italia was het gisteren eindelijk klimmen geblazen. Voor Vincenzo Nibali vormde de etappe naar Pinerolo geen enkele probleem en hij steeg naar de vijfde plek in het algemeen klassement. Toch heeft hij na afloop van de etappe wel commentaar op één van zijn concurrenten. “We hebben allemaal gewerkt, behalve Primož Roglič”, zegt de Italiaan tegen Cyclingnews.

Het Britse wielermedium proeft ongenoegen bij Nibali als hij praat over het rijden van zijn Sloveense opponent: “Ik heb gewerkt, Yates heeft meegedraaid, net als alle andere grote namen, behalve hij”, aldus de Siciliaan.

Enig begrip kan Nibali ook wel opbrengen: “Roglič kan dat doen omdat hij een aardige voorsprong heeft en hij weet ook dat de afsluitende tijdrit nog komt, dus is hij bezig met het verdedigen van zijn voorsprong. Maar morgen (in de etappe naar Lago Serrù, red.) zal het een direct gevecht worden”, waarschuwt hij zijn concurrenten alvast.

Na de eerste rit met een serieuze berg in het parcours kan Nibali tevreden terugkijken: “Het was geen zware rit, maar het was wel lastig. Het was een snelle dag waarin er wat interessante dingen gebeurden. We wisten dat Astana aan zou vallen op de beklimming, ze staan ver achter dus het is niet meer dan logisch dat ze wat zouden proberen. Ik ging de eerste keer achter Miguel Ángel López aan, maar het is niet aan mij om hem elke keer terug te pakken. We moesten López en Mikel Landa wat ruimte geven, maar dat is niet erg.”

Na de twaalfde etappe staat Nibali voorlopig vijfde in het klassement. Hij heeft een achterstand van vijf minuten en 51 seconden op rozetruidrager Jan Polanc, maar de kopman van Bahrain Merida zal zich eerder zorgen maken om die andere Sloveen. Tussen Nibali en Roglič zit momenteel een verschil van een minuut en 44 tellen, in het voordeel van de renner van Jumbo-Visma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.