Giro 2019: Nibali schaduwen devies voor Mollema in slotweekend
Bauke Mollema - foto: Cor Vos
vrijdag 31 mei 2019 om 09:54

Giro 2019: Nibali schaduwen devies voor Mollema in slotweekend

Voor aanvang van het allesbeslissende slotweekend in de Giro d’Italia staat Mollema op de vijfde plaats. Het is een positie die hij graag wil vasthouden tot in Verona. En daarom heeft ploegleider Kim Andersen hem een opdracht meegegeven: Nibali volgen. Dit zegt de Deen in gesprek met De Telegraaf.

“Stel dat Mikel Landa weer ten aanval trekt en Miguel Ángel López met hem meegaat, dan zal Nibali de jacht moeten openen”, redeneert Andersen. “Hij wil de Giro nog winnen en hij zal zijn huidige positie verdedigen. Het is dan aan Bauke om te volgen.”

Andersen ziet de laatste drie dagen vol vertrouwen tegemoet. “Ik zie dat hij in orde is, dat hij zich goed voelt en aan een betere derde week bezig is dan zijn tweede was”, constateert de Deen. “Als hij de benen heeft en Nibali kan volgen tot de laatste beklimming van deze ronde hoeft hij ook niet bang te zijn voor de mannen achter hem.”

“Ik ga niet pokeren”
Voor aanvang van de negentiende etappe staan er drie man nog op schootsafstand van Mollema. López staat op 1.10 van de Nederlander, Rafal Majka volgt op 1.41 en Simon Yates moet iets meer dan twee minuten goed zien te maken. Het zijn getallen die gegrift staan in het geheugen van Mollema.

In de tijdrit naar San Marino bleef de kopman van Trek-Segafredo deze mannen allemaal voor. Dat geeft vertrouwen voor de afsluitende chronoproef in Verona, maar Mollema hoopt niet dat hij in die etappe zijn vijfde plaats moet terugveroveren: “Ik ga niet pokeren door te gokken dat ik dan nog tijd op die mannen kan pakken”, zegt hij. “Ik heb liever na zaterdag een leuke marge, zodat die tijdrit niet doorslaggevend hoeft te zijn.”

Mollema zelf sluit niet uit dat er in het slotweekend nog verrassingen zullen zijn: “Ik heb de laatste bergrit verkend en denk dat daarin nog heel rare dingen kunnen gebeuren”, blikt hij vooruit op de etappe naar Croce d’Aune. “Best kans dat er zelfs nog een van de top vier een slechte dag heeft. Dat zou me niet verbazen”, kijkt Mollema stiekem omhoog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.