Giro 2019: Rafal Majka handhaaft zich in top-5
foto: Cor Vos
maandag 27 mei 2019 om 10:46

Giro 2019: Rafal Majka handhaaft zich in top-5

Rafał Majka werkte zich na vijftien etappes op naar de top-5 van het algemeen klassement. Terwijl veel aandacht uitgaat naar de roze trui van Richard Carapaz en het duel tussen Primož Roglič, staat de Pool van BORA-hansgrohe op een knappe vierde plek.

Gisteren zag Majka af op de korte korte klimmetjes, die we kennen uit de Ronde van Lombardije. “Het was niet makkelijk na vier dagen volgas, maar we probeerden geen tijd te verliezen en bleven vechten.We behielden onze goede plaats in het klassement met mijn vierde positie en we werkten goed samen om dit te bereiken. Davide (Formolo) was sterk en wachtte op me op de top van de beslissende klim en we probeerden toen de kloof te overbruggen.”

Uiteindelijk kwam de Pool als achtste over de streep in Como, op 0:36 van ritwinnaar Dario Cataldo en op 0:25 van Simon Yates, Hugh Carthy, Richard Carapaz en Vincenzo Nibali. Daarmee zag hij Carapaz en Nibali iets verder uitlopen in het klassement. Op Primož Roglič pakte hij juist weer wat tijd. “We slaagden er niet in helemaal terug te komen, maar we zijn tevreden met het resultaat.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.