Giro 2019: Rafal Majka stemt koers af op Landa en Mollema
foto: Cor Vos
dinsdag 28 mei 2019 om 13:25

Giro 2019: Rafal Majka stemt koers af op Landa en Mollema

Na twee weken koers in het Italiaanse land staat Rafał Majka momenteel op een keurige vierde plaats in het klassement van de Ronde van Italië, op 2.35 van rozetruidrager Richard Carapaz en op nog geen vijftig tellen van het podium. Maar echte podiumambities lijken ze bij BORA-hansgrohe nog niet te hebben, blijkt uit een gesprek van Radsport-News.com met Jens Zemke.

“Met Rafał Majka willen we het voorzichtig aanpakken”, zegt de Duitse ploegleider voor de start van de zestiende etappe. “We oriënteren ons op Mikel Landa en Bauke Mollema”, waaruit blijkt dat de Poolse klimgeit nog niet echt naar boven kijkt. Mikel Landa staat op plek vijf in het tussenklassement op veertig tellen van Majka, Mollema staat op iets meer dan een minuut achterstand.

Voorlopig heeft Majka vooral gevolgd en geprofiteerd van de tweestrijd tussen Nibali en Roglic, waardoor hij nu in de buurt van het podium staat. Het Duitse wielermedium schrijft dat Zemke op basis van hoe de Giro tot nog toe is verlopen niet direct verwacht dat Majka het de drie voorlopige podiumklanten moeilijk kan maken, al blijft hij wel loeren op een kans. “Als iemand uit de top drie wankelt willen we daarvan profiteren”, zegt hij.

Majka is bezig aan zijn vierde Giro d’Italia. In al zijn eerdere deelnames schaarde hij zich bij de beste tien. In 2013 debuteerde hij met een zevende plaats, waarna een zesde (2014) en een vijfde plek (2016) in de eindrangschikking volgden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.