Giro 2019: Roglic ziet bij afwezigheid Dumoulin zichzelf als grootste tegenstander bij tijdrit

zaterdag 18 mei 2019 om 18:54
Giro 2019: Roglic ziet bij afwezigheid Dumoulin zichzelf als grootste tegenstander bij tijdrit

foto: Cor Vos

Voorafgaand aan de Giro d’Italia had men het over de strijd tussen Primoz Roglic en Tom Dumoulin. De twee klassementsmannen die het elkaar in de vele tijdritkilometers zo moeilijk mogelijk gingen maken. Ondertussen is Dumoulin uitgevallen en is alleen Roglic nog over van de twee tijdritkanonnen. “Ik ben in m’n eentje en moet tegen mezelf knokken in die tijdrit”, klinkt het bij de Sloveen.

Morgen staat er een tijdrit van 34,8 kilometer op het programma. In de laatste twaalf kilometer is bovendien ook nog een flinke beklimming opgenomen, waardoor de tijdrit Roglic perfect zou moeten liggen. In de onthoofde titanenstrijd ziet de kopman van Jumbo-Visma een grote concurrent. “Tom Dumoulin is er niet meer als belangrijkste concurrent. Wie dat nu is? Waarschijnlijk ikzelf”, vertelt hij aan het AD.

De kans dat Roglic morgen het roze weer terugpakt, is zeer klein. De voormalige skischansspringer heeft een achterstand van bijna zes minuten op leider Valerio Conti. Het belangrijkste doel in de tijdrit is het pakken van tijd op concurrenten als Simon Yates en Vincenzo Nibali.


Lees hier onze uitgebreide voorbeschouwing op de tijdrit naar San Marino

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.