Sam Oomen: “Heel erg teleurgesteld om op deze manier de Giro te verlaten”
Sam Oomen - Foto: Cor Vos
zaterdag 25 mei 2019 om 18:55

Sam Oomen: “Heel erg teleurgesteld om op deze manier de Giro te verlaten”

Sam Oomen heeft in de veertiende etappe van de Giro d’Italia de pijp aan Maarten gegeven. De Sunweb-renner, vorig jaar nog negende in de Italiaanse ronde, kneep al na 25 kilometer koers in de zware bergrit van Saint-Vincent naar Courmayeur in de remmen. Oomen kwam in de openingsfase van de etappe ten val en niet veel later stapte hij in de ploegleiderswagen.

Oomen is al de vierde Sunweb-renner die de Ronde van Italië heeft verlaten. Klassementskopman Tom Dumoulin, Robert Power en Louis Vervaeke gaven eerder deze ronde al op. Namens de ploeg van Iwan Spekenbrink zijn er nog vier renners in koers.

UPDATE
Sam Oomen heeft op de website van zijn team gesproken over zijn opgave in de veertiende etappe. “Ik had nog steeds erg veel last van de blessure van afgelopen week, maar ik wilde graag doorgaan en hoopte dat het over zou gaan. Ik lag een tijdje op de grond en kon mijn rechterbeen niet meer bewegen, waarna ik wist dat het voorbij was. Ik ben heel erg teleurgesteld om de Giro d’Italia op deze manier te verlaten, want dit is niet waarvoor ik hier naartoe ben gekomen. Maar het is wat het is”, spreekt de aangeslagen Brabander.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.