Giro 2019: Schade valt mee bij gevallen Ackermann

dinsdag 21 mei 2019 om 19:05
Giro 2019: Schade valt mee bij gevallen Ackermann

foto: Cor Vos

Pascal Ackermann hoopte in Modena zijn derde ritzege te boeken in de Giro d’Italia, maar het liep allemaal anders voor de sterke Duitser. De renner van BORA-hansgrohe kwam in de slotfase namelijk zwaar ten val. Gelukkig voor Ackermann valt de schade mee.


Zijn ploeg meldt op Twitter dat de tweevoudig ritwinnaar last heeft van schaafwonden en kneuzingen, maar geen breuken heeft opgelopen. Daarnaast heeft Ackermann wat huid verloren. Normaal gesproken zal de 25-jarige renner morgen weer aan de start staan van de elfde etappe.

Het is echter de vraag of de Duitser dan fit genoeg is om mee te sprinten in Novi Ligure. Overigens was Ackermann niet de enige renner van BORA-hansgrohe die ten val kwam. Zijn ploeggenoot Michael Schwarzmann kwakte ook tegen het asfalt, maar ook hij heeft geen serieuze blessures opgelopen.

Gallopin komt met de schrik vrij
Tony Gallopin lijkt eveneens zijn weg te kunnen vervolgen. De Fransman was ook een van de slachtoffers van de valpartij, maar de renner van AG2R La Mondiale heeft niks gebroken. “Tony heeft last van zijn knie en rechterpols, maar gelukkig zijn het alleen kneuzingen en bloeduitstortingen”, zo meldt zijn ploeg.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.