Giro 2019: Passo di Gavia definitief uit Giroparcours geschrapt
foto: Cor Vos
zondag 26 mei 2019 om 08:05

Giro 2019: Passo di Gavia definitief uit Giroparcours geschrapt

Het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat het peloton aanstaande dinsdag over de Gaviapas zal rijden. Koersorganisator Mauro Vegni was onlangs optimistisch, maar nu blijkt dat er lawinegevaar op de pas is, lijkt er toch een definitieve streep door de mythische beklimming te komen.

Het is nog onduidelijk hoe de koninginnenrit er dan uit gaat komen te zien. Vermoedelijk zal de etappe flink worden verkort en zal alleen de Mortirolo als scherprechter van de dag gelden, meldt La Gazzetta dello Sport.

UPDATE
Mauro Vegni heeft in een persconferentie laten weten dat de Passo di Gavia definitief uit het parcours van de zestiende etappe wordt geschrapt. “We hebben ervoor gekozen om vroeg de knoop door te hakken, zodat we zeker weten wat er allemaal gaat gebeuren. De nieuwe etappe zal ongeveer 194 kilometer lang zijn en 4800 hoogtemeters hebben, waarin de Aprica en Mortirolo beklommen zullen worden. We wilden alsnog een vergelijkbare etappe hebben, maar zonder de Gavia is het duidelijk niet hetzelfde”, legt de koersorganisator zijn keuze uit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.