Giro 2019, Thüringen Ladies Tour, Ronde van Philippine, Gullegem Koerse
foto: Sirotti
dinsdag 29 mei 2018 om 20:00

Giro 2019, Thüringen Ladies Tour, Ronde van Philippine, Gullegem Koerse

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de Giro d’Italia van 2019, Thüringen Ladies Tour en Gullegem Koerse. 

Keert de Mortirolo terug in de Giro volgend jaar?

Als we de geruchten mogen geloven, keert de loeisteile Mortirolo volgend jaar terug in de Giro d’Italia. Het Twitteraccount La Flamme Rouge plaatste een aantal tweets met de eerste geruchten. Zo zou naast de Mortirolo een etappe met aankomst bovenop de Tre Cime di Lavaredo fungeren als laatste bergrit in de Giro.

Ook gaat het gerucht dat Treviso zowel de start als de finish van een etappe voor zijn rekening zal nemen, terwijl Como alleen als finishplaats zal dienen.


Elena Cecchini vloert Rivera in Thüringen

De tweede etappe in de Thüringen Rundfahrt is gewonnen door Elena Cecchini. De Italiaanse renster van Canyon SRAM vloerde na 136 kilometer in Meiningen Coryn Rivera na een spannende sprint. De voor Sunweb uitkomende Rivera – die gisteren de openingsetappe wist te winnen – blijft wel in het bezit van de leiderstrui.

Landgenotes Ellen van Dijk, Eva Buurman en Demi Vollering moesten genoegen nemen met ereplaatsen. De Thüringen Rundfahrt gaat morgen verder met een 131 kilometer lange etappe van en naar Schleiz.


Ronde van Philippine gaat dit jaar niet door, NK trekt naar Zeeuwse stad

De Ronde van Philippine zal dit jaar niet worden verreden. Het jaarlijkse kermiscriterium rond de Zeeuws-Vlaamse mosselstad zou op 23 juni zijn 53e editie afwerken. In verband met het organiseren van een deel van het NK wielrennen, komt de koers echter te vervallen. Dit blijkt uit een persbericht.

Tijdens het zogeheten kleine NK Wielrennen zullen zowel de junioren, nieuwelingen als de elites zonder contract voor de driekleur strijden. Aanvankelijk zou het Brabantse Rucpen als gastheer fungeren, maar door financiële onenigheid besloot de organisatie een pas op de plaats te maken. Het wielercomité Philippine neemt – dankzij samenwerking met de KNWU, de Provincie Zeeland, de gemeente Terneuzen en Techno Event Services – deze rol nu over.

Het parcours van de wegwedstrijden zal voeren door het Zeeuws Vlaamse land. De start- en finishstreep wordt getrokken op de Kasteelstraat, waarna men zal koersen op een lokale ronde van ongeveer twintig kilometer. Deze omloop zal worden gekruid door onder meer drie kasseistroken (maximale lengte van 3000 meter) en de naar alle waarschijnlijkheid aanwezige wind.


Roelandts klopt ploeggenoot Van Avermaet en Naesen in Gullegem Koerse

In België streden vandaag flink wat Belgische toppers om de zege in Gullegem Koerse, een beruchte kermiskoers die elk jaar kan rekenen op een fraai deelnemersveld. In de gietende regen was het Jürgen Roelandts die naar de zege wist te soleren, vlak voor ploeggenoot Greg Van Avermaet, die de sprint won van een achtervolgende groep. Belgisch kampioen Oliver Naesen wist naar de laatste podiumplek te sprinten.

Roelandts volgt op de erelijst Yves Lampaert op.


Bardet voert AG2R La Mondiale aan in Critérium du Dauphiné

Romain Bardet wist de afgelopen twee jaar op het podium te eindigen van de Tour de France. De voor AG2R La Mondiale uitkomende klimmer hoopt dit jaar de eerste Fransman te worden sinds Bernard Hinault (in 1985) die de Franse ronde weet te winnen.

De 27-jarige Bardet zal in het Critérium du Dauphiné traditioneel toewerken naar zijn Tourvorm. Hij voert een sterke selectie aan, die verder bestaat uit Alexis VuillermozPierre LatourOliver NaesenTony GallopinAlexis Gougeard en Axel Domont. Het Critérium du Dauphiné staat op het programma van 3 tot en met 10 juni.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
29 mei 2018 20:27
Ik vermoed dat bij Ag2r Frank of dillier de tourselectie zal volmaken
29 mei 2018 20:59
Gullegem: 47.8 gemiddeld over 172km. OMG
29 mei 2018 21:22
Een kermiskoers.... het podium kan dat van een echte klassieker zijn....
29 mei 2018 21:32
Wanneer een kermiskoers een beter startveld heeft dan de Ronde van België
29 mei 2018 22:04
LaFlammeRouge had nog meer geruchten:
- Rome, Marseille en Matera worden genoemd voor het Grande Partenza
- Matera wil een etappefinish als het niet het Grande Partenza krijgt
- Verona was bedoeld als aankomst van de slotrit, maar Milaan schijnt nu ook interesse te hebben. Als het Milaan wordt zou er een andere etappe in Verona finishen.
- Ravenna, Novi Ligure, Faenza en Ivrea worden genoemd voor finishes
- De Stelvio keert terug, niet duidelijk of dat in dezelfde etappe als de Mortirolo zou zijn (zoals vorig jaar)
- Sestrière zou weer een finish willen organiseren, niet op de pas, maar op de ruim 2700 meter hoge Fraiteve (vgm is dat gerucht een paar jaar terug ook geweest)

Deel van deze geruchten zal niet kloppen. Krijg geen reëele tweede helft van het parcours gemaakt met deze etappeplaatsen:

E11: ? - Ravenna?
E12: Tijdrit Ravenna-Faenza, vice versa of Faenza - ?
E13: ? - Novi Ligure
E14: ? - Sestrière
E15: ? - Ivrea
E16: ? - Como
E17, E18: Mortirolo, Stelvio, richting Treviso (zie niet hoe dat gaat passen)
E19 ? - Treviso (lijkt me sterk dat E19 vlak is en E20 Treviso - Tre Cime...)
E20 Treviso - Tre Cime
E21 ? - Verona/Milaan

Start in Marseille gaat in ieder geval moeilijk worden met deze etappeplaatsen, tenzij ze of boven Rome blijven of een lange transfer terug naar het noorden maken.

Edit: verder rondzoeken leert me het volgende aan geruchten:
- Kroatië zou ook de start kunnen organiseren
- Lienz (Osttirol) wil een etappefinish, neem aan met zelfde finale als de etappe die LLS won in Tour of the Alps
- Oropa zou terug kunnen keren (alweer...)
- Foligno of Gualdo Tadino zou wederom een aankomst hebben
- de Giro zou Ligurië aan moeten doen, Alassio zou een van de etappeplaatsen zijn, mogelijk klimtijdrit naar Santuario della Guardia. Rapallo zou ook een etappe krijgen, zou waarschijnlijk een echte Apennijnenrit moeten zijn dan
- in Toscane zijn in het zuidwesten Orbetello en in het noordwesten Versilia kandidaten. Lijken me beide sprints.
- Borgo San Dalmazzo (om de hoek bij Cuneo) zou een start of finish organiseren
- er is uitgebreid speculatie over een eerbetoon (jubileum) aan de etappe Cuneo-Pinerolo van 1949 waar Coppi zijn grootste kunststukje opvoerde, mogelijk met eerder genoemde finish op Sestrière/Fraiteve/Basset

Moge duidelijk zijn dat we grofweg de helft van deze bergetappes daadwerkelijk gaan zien. Ook al gaan ze hoogstwaarschijnlijk niet zuidelijker dan Matera.
29 mei 2018 23:45
Gullegel Koerse is dan ook het WK kermiskoersen voor een reden.
30 mei 2018 02:14
Graag twee van deze drie (liefst alledrie) in de Giro volgen jaar:
- Val Martello/Martelltal
- Plan de Corones/Kronplatz (Lienz geruchten?)
- Col Dell’Agnello
Rest is mij om het even.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.