Giro 2019: Umberto Orsini haalt de rustdag niet
foto: Cor Vos
zondag 19 mei 2019 om 12:41

Giro 2019: Umberto Orsini haalt de rustdag niet

Maandag kunnen de renners ‘genieten’ van de eerste rustdag in de Giro d’Italia, maar Umberto Orsini heeft vandaag alsnog opgegeven. De Italiaan van Bardiani-CSF heeft last van een acute ontsteking in zijn linkerknie. Orsini is alweer de dertiende uitvaller in deze Giro.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 24-jarige renner kreeg twee dagen geleden plots last van een ontsteking. De Italiaan probeerde op karakter nog door te rijden, maar tijdens de verkenning van de individuele tijdrit naar San Marino werd de pijn ondragelijk. Orsini heeft samen met de medische staf besloten om uit koers te stappen.

Voor de jonge Orsini was het zijn eerste Giro d’Italia. Hij liet zich in de vijfde etappe naar Terracina opmerken door mee te zitten in de vroege vlucht. De renner zal nu een tijdje rust nemen. Het is nog onduidelijk wanneer hij weer een rugnummer kan opspelden.


Giro 2019: De uitvallers

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.