Giro 2019: Viviani krijgt 50 punten in mindering voor puntentrui
foto: Cor Vos
maandag 13 mei 2019 om 20:40

Giro 2019: Viviani krijgt 50 punten in mindering voor puntentrui

Mocht Elia Viviani een doel hebben gemaakt van de puntentrui, dan staat hij na de derde etappe met 2-0 achter ten opzichte van zijn concurrenten. Naast dat de Italiaanse kampioen (door het afwijken van zijn lijn in de sprint) terug werd gezet in de uitslag, krijgt hij ook vijftig punten in mindering in het puntenklassement.

Dat laat de organisatie van de Giro weten in het officiële communiqué. Ook heeft de kopman van Deceuninck-Quick-Step een boete ontvangen van 500 Zwitserse Frank en dertig seconden tijdstraf in het algemeen klassement.

De leiding in het puntenklassement is in handen van Fernando Gaviria (58 punten), die vandaag tweede werd en de winst toegewezen kreeg na de straf voor Viviani. Pascal Ackermann staat tweede met 50 punten, voor Arnaud Démare met 49 punten. Viviani (-32 punten) heeft door zijn puntenstraf al negentig punten achterstand op Gaviria.

Straf Koen Bouwman
Ook Nederlander Koen Bouwman heeft een straf ontvangen in de derde etappe vanwege het stayeren achter de ploegleiderswagen van Jumbo-Visma: een boete van 200 Zwitserse Frank, tien punten in mindering in het puntenklassement, één strafpunt in het bergklassement en 20 seconden tijdstraf in het algemeen klassement. Ook ploegleider Jan Boven kreeg een geldboete.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.