Giro 2019: Vuillermoz komt met de schrik vrij na astma-aanval
foto: Cor Vos
woensdag 29 mei 2019 om 12:46

Giro 2019: Vuillermoz komt met de schrik vrij na astma-aanval

Alexis Vuillermoz beleefde enkele bange momenten in de zestiende etappe van de Giro d’Italia. De Franse klimmer kreeg aan de voet van de gevreesde Mortirolo namelijk een astma-aanval, waardoor hij in een ravijn viel. Gelukkig voor de Fransman viel de schade mee.

De 30-jarige Vuillermoz – die nog behoorlijk goed stond in het klassement – kwam als 117e over de streep in Ponte di Legno, op meer dan een halfuur van ritwinnaar Giulio Ciccone. Een tegenvallende prestatie, ware het niet dat Vuillermoz onderweg last kreeg van een astma-aanval.

Hierdoor viel de renner van AG2R La Mondiale bergop in een ravijn. Gelukkig voor de Fransman kon hij weer omhoog kruipen en zijn weg vervolgen, zij het na overleg met de koersdokter. “Ik wil iedereen van AG2R La Mondiale bedanken, evenals de Giro-organisatie”, zo schrijft Vuillermoz op Twitter.

“Ik wist uiteindelijk mijn weg te vervolgen”, zo vertelt de puncheur in een perscommuniqué. “Ik heb veel tijd verloren, maar de Giro gaat gewoon door”, blijft Vuillermoz strijdbaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.