Giro 2020: Astana vervangt Natarov en Pronskiy wegens coronaprotocol

Giro 2020: Astana vervangt Natarov en Pronskiy wegens coronaprotocol

Vadim Pronskiy - foto: Cor Vos

Astana heeft bekendgemaakt dat Yuriy Natarov en Vadim Pronskiy buiten de selectie voor de Giro d’Italia worden gehouden. Ze hebben namelijk onlangs nauw contact gehad met hun ploeggenoot Zhandos Bizhigitov, die positief testte op het coronavirus en ook de symptomen had.

Ploegmanager Alexander Vinokourov noemt het triest dat Natarov en Pronskiy noodgedwongen zijn teruggetrokken. “Ze zouden namelijk hun debuut maken in de Giro, maar het protocol is erg strikt. Zelfs als ze geen symptomen hadden, zouden ze het virus onder hun collega’s kunnen verspreiden, aangezien ze nauw contact hadden met Zhandos Bizhigitov.”

“We hopen dat Zhandos snel beter wordt en dat alle andere renners de komende periode negatief testen, om er zeker van te zijn dat ze kunnen deelnemen aan de volgende wedstrijden”, laat Vino tot slot weten in een persverklaring. Natarov en Pronsky worden vervangen door Jonas Gregaard en Rodrigo Contreras.

Alexey Lutsenko testte ook positief op het coronavirus voor zijn deelname aan het WK wielrennen in Imola. Sindsdien blijft de winnaar van de Touretappe op de Mont Aigoual binnen, maar ondanks de positieve test vertoont hij geen symptomen. Hij is in afwachting van de resultaten van hertests, die hij heeft laten doen.

Selectie Astana voor flag-it Giro d’Italia 2020
flag-it Manuele Boaro
flag-co Rodrigo Contreras
flag-it Fabio Felline
flag-dk Jakob Fuglsang
flag-dk Jonas Gregaard
flag-co Miguel Ángel López
flag-es Óscar Rodríguez
flag-ru Aleksandr Vlasov

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.