Giro 2020: Astana raakt ook zieke Aleksandr Vlasov kwijt
Aleksandr Vlasov, links - foto: Cor Vos
zondag 4 oktober 2020 om 15:01

Giro 2020: Astana raakt ook zieke Aleksandr Vlasov kwijt

Update Aleksandr Vlasov heeft in de tweede etappe van de Giro d’Italia opgegeven. De talentvolle Rus van Astana liet zich halverwege de etappe uit het peloton zakken en stapte in de ploegleiderswagen. Hij kampt met maagproblemen.

Op de openingsdag raakte Astana ook al Miguel Ángel López kwijt na een ongelukkige valpartij in de tijdrit naar Palermo. Nu ook Vlasov heeft opgegeven, is de ondersteuning van kopman Jakob Fuglsang in de bergen wel erg verzwakt. Manuele Boaro, Rodrigo Contreras, Fabio Felline, Jonas Gregaard en Óscar Rodríguez blijven nog over in dienst van Fuglsang.

In aanloop naar de Giro moest de Kazachstaanse ploeg ook al enkele wijzigingen doorvoeren in de selectie vanwege coronabesmettingen.

Vlasov werd vooraf gerekend tot de favorieten voor de eindzege, terwijl hij ook de topfavoriet was om het jongerenklassement te winnen.


Update 18.30 uur – Vlasov reageert teleurgesteld

“Ik kan niet beschrijven hoe teleurgesteld ik ben”, reageert Vlasov op zijn opgave. “Het is mijn eerste deelname en ik zou een van de helpers zijn voor Jakob Fuglsang. Dat was een eer voor mij, maar nu verlaat ik de Giro. Het is niet anders. Ik kamp al sinds gisteren met maagproblemen en helaas is dat niet beter geworden. Ik kon gewoon niet verder. Het spijt mij voor Jakob en het team, maar ik ben ervan overtuigd dat ik sterker terug zal komen.”

Kopman Fuglsang vindt het jammer dat Vlasov moest afstappen. “Hij was in geweldige vorm. Het is jammer dat we na López hem ook kwijtraken, maar daar doen we niets aan. Ik hoop dat hij snel herstelt”, aldus de Deen. “De eerste rit-in-lijn was een beetje nerveus en had een snel einde. Ik werd goed in positie gebracht en het eindigde, zoals verwacht, in een sprint van een klein peloton. Morgen finishen we op de Etna en het zal een felle strijd worden op de vulkaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.