Giro 2020: Afgestapte Edoardo Affini blijkt onterecht beboet
foto: Cor Vos
maandag 12 oktober 2020 om 09:35

Giro 2020: Afgestapte Edoardo Affini blijkt onterecht beboet

Update In het juryrapport van de Giro d’Italia van de etappe naar Roccaraso staat een opvallende naam. Edoardo Affini is beboet met 200 Zwitserse Frank wegens een onreglementaire bevoorrading. In principe niet vreemd, ware het niet dat hij de ronde al heeft verlaten door een handbreuk.

Het staat er echt in het juryrapport. 200 CHF boete voor Edoardo Affini voor het aannemen van een zogenoemde plakbidon. Ook zijn ploegleider bij Mitchelton-Scott Matthew White is bekeurd. De Italiaanse renner staakte echter na zeven etappes de strijd, nadat hij in de waaieretappe naar Brindisi een middenhandsbeentje had gebroken waarvoor hij onder het mes moet. Vermoedelijk heeft de jury een renner die nog wel in koers is verward met de tijdritspecialist.

Op social media heeft Affini al gereageerd. Bij een foto van zijn gespalkte hand schrijft hij: “Dat is interessant. Ik wist niet dat ik op dit moment een f***ing bidon kon aanpakken.” (11 okt. 2020 om 19:09)

Update – 09:35

De internationale wielerunie UCI heeft inmiddels gereageerd op het verrassende juryoordeel. Het bleek inderdaad te gaan om een vergissing en het juryrapport is later op de avond aangepast. De boete van Edoardo Affini van 200 Zwitserse Frank voor het aannemen van een plakbidon gaat nu naar zijn ploeggenoot Lucas Hamilton.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.