Giro 2020: EF Pro Cycling beboet voor eendentenues
foto: Cor Vos
zondag 4 oktober 2020 om 06:55

Giro 2020: EF Pro Cycling beboet voor eendentenues

EF Pro Cycling is de Giro d’Italia begonnen met een forse boete. Volgens de UCI heeft de ploeg het kledingreglement overtreden tijdens de ploegenvoorstelling. De Amerikaanse ploeg presenteerde zich daar in de nieuwe eendentenues van kledingmerk Rapha en skateboardmerk Palace.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De acht renners en ploegleider Fabrizio Guidi hebben allen vijfhonderd Zwitserse Frank boete gekregen. Bij elkaar opgeteld is dat een bedrag van €4171,14.

“Jullie zijn toch altijd bezig met wat het beste is voor de sport”, schrijft EF Pro Cycling-manager Jonathan Vaughters in een ironische tweet gericht aan de UCI. “Hopelijk geniet David Lappartient van zijn diner op onze kosten.”

Fout
Volgens het juryrapport is de boete uitgedeeld voor “het niet dragen van de gepaste tenue tijdens de ploegenvoorstelling”. Vaughters bevestigt op Twitter dat de ploeg bestraft is voor het niet aanmelden van de nieuwe eendenshirts, maar betreft het een fout van de UCI. “Zij zijn het vergeten! Dit is voor morgen al opgelost”, aldus de Amerikaan.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.