Giro 2020: ‘Super Fighting Spirit’ voor Thomas De Gendt
De Gendt op het podium - foto: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse
Nico Dick
zondag 25 oktober 2020 om 18:31

Giro 2020: ‘Super Fighting Spirit’ voor Thomas De Gendt

Er mocht vandaag in Milaan ook een Belg op het podium. Thomas De Gendt werd na afloop van de Giro d’ Italia bekroond als eindwinaar van de Super Fighting Spirit. Die levert de Lotto Soudalrenner naast een trofee en bloemen ook een cheque van 4.000 euro op.

Wat we in de Tour de France kennen als de Super Combatif, noemen ze in de Ronde van Italië de Super Fighting Spirit. Mét een groot verschil: de willekeur en subjectiviteit waarmee de Super Combatif in de Tour soms bepaald wordt, is in Italië niet van toepassing. In de Giro worden onderweg –  vooraf vastgelegde – punten verzameld.

En die zijn elke dag te verdienen bij de finish (de top zes), de tussensprint (top vijf) en op de hellingen (de top vier op een helling van 1ste categorie, top drie bij 2de, enz.) Na 21 ritten eindigde Thomas De Gendt bovenaan het klassement met 55 punten. De Zwitser Pellaud telde er 52, eindwinnaar Tao Geoghegan Hart 45.

“Aanvankelijk had ik van dat klassement zeker geen doel van gemaakt”, vertelt De Gendt. “Maar toen ik in de slotweek merkte dat ik in goede positie stond, heb ik in de etappe over de Stelvio toch speciaal de bergpunten en die van de tussensprint meegepakt.” De Super Fighting Spirit leverde De Gendt naast een trofee en bloemen ook nog de ronde som van 4.000 euro op.

De puntenverdeling:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.