Giro 2020: UCI kiest voor strenger testbeleid na coronagevallen

donderdag 15 oktober 2020 om 08:57
Giro 2020: UCI kiest voor strenger testbeleid na coronagevallen

foto: Cor Vos

De UCI gaat in de tweede week van de Giro d’Italia nog strenger testen op het coronavirus. Na de diverse positieve tests van de rustdag, wil UCI-voorzitter David Lappartient niet verslappen. “We hebben na overleg met de teams onze veiligheidsmaatregelen nog opgeschroefd”, vertelde hij tegen diverse Belgische media.

“Ik wil heel graag dat de Giro op 25 oktober aankomt in Milaan, maar de positieve coronatesten van dinsdagmorgen hebben ons er nog eens op gewezen dat we de strijd tegen Covid-19 niet mogen laten slabakken”, aldus Lappartient. “De volgende PCR-tests zullen pas maandag, op de volgende rustdag, plaatsvinden, maar tussendoor zullen nog speekseltests worden afgenomen.”

“Wie positief test op die speekseltest, zal nog een extra PCR-test ondergaan”, legt de UCI-president uit. “Zo willen we positieve gevallen snel uit het peloton halen, voor een grote besmetting kan plaatsvinden.”

Drie renners hebben de Giro moeten verlaten vanwege een positieve PCR-coronatest: Simon Yates, Steven Kruijswijk en Michael Matthews. Ook zijn op de eerste rustdag meerdere stafleden positief getest. Inmiddels zijn Mitchelton-Scott en Jumbo-Visma uit de Giro. De positieve test van Matthews leverde nog wat twijfels op, omdat hij bij een snelle hertest negatief testte.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.