Giro 2021: Geen breuken voor Dombrowski, mogelijk wel hersenschudding
foto: Cor Vos
woensdag 12 mei 2021 om 20:05

Giro 2021: Geen breuken voor Dombrowski, mogelijk wel hersenschudding

Update Het kan snel verkeren in de Giro d’Italia. Joe Dombrowski won gisteren nog de vierde etappe naar Sestola en mocht naderhand de blauwe bergtrui aantrekken; een dag later kwam hij hard ten val en is het maar de vraag of hij nog verder kan rijden.

Dombrowski kwam met nog vier kilometer te gaan hard ten val bij een vluchtheuvel, daarbij was ook Mikel Landa betrokken. De Amerikaan kon weer op de fiets stappen en de finish bereiken, al kwam hij als op twee na laatste over de streep en duikelde hij van de tweede naar de 48 plaats in het klassement.

Na de etappe werd de klimmer van UAE Emirates overgebracht naar het ziekenhuis, waar scans van hem worden gemaakt. Ook wordt gecontroleerd of hij een hersenschudding heeft opgelopen bij zijn val. De ploegarts doet vanavond nog een volledig onderzoek om na te gaan of de renner fit genoeg is om de wedstrijd voort te zetten. (12 mei, 19u34)


Update – Geen breuken, mogelijk hersenschudding

Scans in het ziekenhuis hebben geen breuken aan het licht gebracht bij Dombrowski. Wel heeft de Amerikaan van UAE Emirates waarschijnlijk een hersenschudding opgelopen. Vandaag en morgen wordt hij nog uitgebreid onderzocht. Daarna wordt bepaald of hij fit genoeg is om aan de start van de zesde etappe te staan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.