Giro 2021: Groenewegen en Dekker verlaten Giro
foto: Cor Vos
vrijdag 21 mei 2021 om 18:53

Giro 2021: Groenewegen en Dekker verlaten Giro

Dylan Groenewegen en David Dekker gaan zaterdag niet meer van start in de veertiende etappe van de Giro d’Italia. Dat maakte hun ploeg Jumbo-Visma daags voor de bergrit naar de Monte Zoncolan bekend.

“De pijp is bij beide jongens best een eindje leeg”, licht ploegleider Arthur van Dongen toe. “David is een neoprof die nog nooit dertien dagen achter elkaar heeft gekoerst en Dylan had voor de Giro al de nodige tijd geen koers meer gereden. We zijn als ploeg tevreden hoe zij zich de afgelopen dagen hebben gemanifesteerd, maar nu doorgaan zou te veel van hen vergen. De jongens moeten nu rust gaan pakken en daarna weer snel vooruitkijken naar de komende koersen.”

Groenewegen maakte in de Giro zijn comeback in het peloton na zijn schorsing. De Nederlandse sprinter werd in november door de disciplinaire commissie van de UCI met terugwerkende kracht voor negen maanden geschorst, voor het veroorzaken van de horrorcrash met Fabio Jakobsen in de openingsetappe van de Ronde van Polen. In de Giro was de vierde plaats in de tweede etappe zijn beste resultaat. Vandaag kwam hij als tiende over de streep in de rit naar Verona.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.