Giro 2021: INEOS Grenadiers schuift Bernal en Sivakov naar voren als kopmannen

dinsdag 4 mei 2021 om 18:45
Giro 2021: INEOS Grenadiers schuift Bernal en Sivakov naar voren als kopmannen

Egan Bernal - foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers heeft haar selectie voor de Giro d’Italia geopenbaard. De formatie heeft Egan Bernal en Pavel Sivakov aangewezen als voornaamste troeven voor de drieweekse etappekoers die aankomende zaterdag start met een individuele tijdrit in Turijn.

Veel verrassingen in de Giro-ploeg van INEOS Grenadiers zien we niet. Onlangs lekte de selectie immers al uit. De enige wijziging is Ivan Sosa, die wordt vervangen door Jhonatan Narvaez. Egan Bernal vertrekt als leider van de formatie, maar hij moet het kopmanschap delen met Pavel Sivakov. In de twee tijdritten wordt gerekend op regerend wereldkampioen Filippo Ganna.

Bernal maakt dit jaar zijn debuut in de Italiaanse ronde. De renner stond twee jaar geleden al op de planning voor de Giro, maar kwam in de week voor La Corsa Rosa ten val en moest zich terugtrekken wegens een sleutelbeenbreuk. Bernal besloot zich dan maar te richten op de Tour de France en schreef dat jaar geschiedenis door als eerste Colombiaan de Tour te winnen.

Selectie flag-gb INEOS Grenadiers voor Giro d’Italia 2021 (8-30 mei)
flag-co Egan Bernal
flag-es Jonathan Castroviejo
flag-it Filippo Ganna
flag-co Daniel Felipe Martínez
flag-it Gianni Moscon
flag-ec Jhonatan Narvaez
flag-it Salvatore Puccio
flag-ru Pavel Sivakov

Dit artikel delen:

2 Reacties

architect_flits 4 mei 2021 om 20:10

Test 123 test 123

Marcus Aurelius 4 mei 2021 om 21:29

Als DQS Almeida naar voor schuift als kopman, sturen Grenadiers Sivakov als de te kloppen man de vuurlijn in. Je gelooft maar wat je wil geloven. :-)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.