Giro 2021: Sleutelbeenbreuk en gebroken ribben voor Mikel Landa

woensdag 12 mei 2021 om 21:55
Giro 2021: Sleutelbeenbreuk en gebroken ribben voor Mikel Landa

foto: Cor Vos

Update

Mikel Landa is woensdag in de finale van de Giro-etappe naar Cattolica hard ten val gekomen. De Spaanse kopman van Bahrain Victorious ging op een kleine vijf kilometer van de finish hard tegen de grond na een botsing met een verkeerseiland, waarna hij akelig lang bleef liggen.

Wat de schade is bij de klassementsrenner, die dinsdag een uitstekende vorm toonde in de eerste zware etappe, is nog niet bekend. (12 mei, 17u29)


Update – Landa geeft op na harde val

Inmiddels is bekend dat Mikel Landa na zijn val heeft opgegeven. De Spanjaard moest met een ziekenwagen worden afgevoerd.

“Het was pijnlijk om te zien toen ik erlangs reed. We weten niet of het zijn sleutelbeen of zijn pols is”, vertelde ploegleider Franco Pellizotti aan de Rai. “Onze renners zaten allemaal bij elkaar in de spannende fase van de finale. Ik begreep dat Landa betrokken was bij een botsing met een verkeersbord en viel. Hij was onze kopman en kwam hierheen om te winnen.”

“Vanaf morgen gaat de Giro voor ons verder met Bilbao en Caruso, maar we leven mee met onze kopman. Hij was in orde, de ploeg was goed, maar deze dingen zijn onderdeel van het spelletje. Op papier was het een makkelijke etappe, maar we wisten dat het verraderlijk zou zijn. We gingen door dorpjes en steden en we weten allemaal wat dat voor straten zijn”, aldus Pellizotti. (12 mei, 18u10)


Update – Sleutelbeenbreuk en gebroken ribben

Landa is na zijn val naar het ziekenhuis van Riccione overgebracht, waar hij is behandeld aan een sleutelbeenbreuk en meerdere gebroken ribben. De Spanjaard blijft vannacht ter observatie in het ziekenhuis. Ook wordt hij nog verder onderzocht.

Bahrain Victorious liet verder nog weten dat Landa na zijn val bij bewustzijn is gebleven en alweer vooruitkijkt om zo snel mogelijk terug op de fiets te stappen. (12 mei, 21u55)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.