Giro 2021: Kniepijn dwingt Caleb Ewan tot opgave

zaterdag 15 mei 2021 om 14:50
Giro 2021: Kniepijn dwingt Caleb Ewan tot opgave

foto: Cor Vos

Update

Voor Caleb Ewan heeft de Giro d’Italia 2021 een week geduurd. De Australische renner van Lotto Soudal, etappewinnaar in Cattolica en Termoli en leider in het puntenklassement, staakte al vroeg in de achtste rit de strijd. Het is nog onduidelijk of het een bewuste opgave betrof of dat hij bij een val betrokken was.

[bingoal id="149835" link="http://bit.ly/bingoal_giro2021_3" title="Wie wint de derde etappe van de Giro 2021?"]

Ewan hengelde gisteren in Termoli nog zijn tweede etappezege van deze Giro binnen. In de sprint bleef hij Davide Cimolai en Tim Merlier ruimschoots voor. Daarmee werd hij de nieuwe leider in het puntenklassement. Naderhand gaf hij aan dat het een grote eer was om de maglia ciclamino te mogen dragen. “Het zou mooi zijn deze trui te kunnen tonen in de sprintersritten. Het plan is nu zo lang mogelijk aan te haken. Maar de komende dagen volgen een paar zware bergetappes.”

Twee dagen eerder had hij ook in Cattolica al beslag gelegd op de ritoverwinning. Na de hectische finale versloeg hij Giacomo Nizzolo en Elia Viviani. De Australiër maakte er eerder al geen geheim van dat hij de Giro vroegtijdig zou verlaten, want dit jaar wil hij in alle drie de grote ronden winnen.


Update – Kniepijn dwingt Caleb Ewan tot opgave (14.50u)

Caleb Ewan heeft met kniepijn opgegeven in de Giro d’Italia. De Australiër van Lotto Soudal werd gelost uit het peloton en besloot er vervolgens de brui aan te geven.  De opgave komt voor de ploeg onverwachts: Ewan had vanochtend niet de intentie om te stoppen, zo laat de ploeg weten.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Marcus Aurelius 15 mei 2021 om 15:23

Sorry, een plotse kniepijn die gisteren al halvelings werd aangekondigd !? Niet akkoord met deze flauwekul. Dit is stielbederf. Beetje komen zwalken over de weg, andere renners in gevaar brengen ook nog. En dan zeveren dat je alle drie de grote rondes ritten wint … ? Hij zou meer respect krijgen van mijn kant als hij eens een grote ronde uitrijdt … i.p.v. de publiciteit van anderen te stelen die zich drie weken de pleuris rijden. Stel voor dat hij op de piste gaat rijden, maar daar komt geen volk naar kijken …

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.