Giro 2021: Vermoeide Tim Merlier stapt uit de wedstrijd

dinsdag 18 mei 2021 om 10:49
Giro 2021: Vermoeide Tim Merlier stapt uit de wedstrijd

foto: Cor Vos

Tim Merlier zal woensdag niet meer van start gaan in de elfde etappe van de Giro d’Italia. De sprinter van Alpecin-Fenix kampt al enkele dagen met maag- en darmklachten en vermoeidheidsverschijnselen.

In samenspraak met het teammanagement en de medische staf van Alpecin-Fenix is besloten om Merlier naar huis te laten terugkeren. “Het is erg jammer om de Giro vroegtijdig te verlaten”, laat Merlier weten. “Maar dit is nu de meest verstandige keuze. Het was de eerste keer in mijn carrière dat ik tien dagen na elkaar gekoerst heb.”

“De voorbije dagen hebben toch hun tol geëist. Met deze fysieke paraatheid voel ik me niet in staat nog te sprinten voor de overwinning en wil ik ook de rest van mijn seizoen niet in het gedrang brengen”, aldus de Belgische sprinter, die naar huis gaat met een ritzege op zak. In de tweede etappe naar Novara klopte Merlier heel wat topsprinters.

Onvergetelijk avontuur 
De Oost-Vlaming spreekt zelf van een onvergetelijk avontuur. “Ik ben trots en vereerd dat ik hier mocht debuteren in een grote ronde. Zowel voor mijzelf als voor Alpecin-Fenix is deze Giro d’Italia een onvergetelijk avontuur geweest. Het doel was om een ritzege te boeken en ik ben ook erg blij dat we dat hebben kunnen realiseren.”

“Het was een hele eer en een grote motivatie om vijf dagen in de iconische Maglia Ciclamino (de paarse puntentrui, red.) te mogen rondrijden. Ik zal de jongens nu de komende dagen van thuis aanmoedigen.” Merlier is de dertiende uitvaller in de Giro d’Italia 2021. Eerder ging er met Caleb Ewan al een eerste topsprinter naar huis.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.