Giro 2022: Alpecin-Fenix presenteert paarse fiets voor Mathieu van der Poel
foto: Alpecin-Fenix
woensdag 11 mei 2022 om 10:56

Giro 2022: Alpecin-Fenix presenteert paarse fiets voor Mathieu van der Poel

Na drie dagen kwam de roze droom van Mathieu van der Poel dinsdag ten einde op de Etna. De kopman van Alpecin-Fenix moest zich na afloop toch melden op het Giro-podium, omdat hij de leider is in het puntenklassement. Dus rijdt Van der Poel in de vijfde etappe in het paars én op een nieuwe fiets.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Alpecin-Fenix heeft namelijk een paarse Canyon Aeroad CFR, die perfect past bij zijn paarse puntentrui, klaargezet voor de Nederlander. Het Belgische ProTeam presenteert de fiets als ‘La Bici Ciclamino’ op sociale media. De afgelopen dagen reed Van der Poel op knalroze fietsen de individuele tijdrit en de etappes naar Balatonfüred en de Etna.

Overigens is het puntenklassement geen concreet doel voor MVDP. “Nu heb ik mijn focus op de komende dagen gericht”, zei hij op de Etna. “Het hoofddoel is ritzeges. Ik heb de paarse puntentrui niet als doel, maar als ik er goed voor sta in de slotweek dan kan ik er voor gaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.