Giro 2022: Harm Vanhoucke stapt af in etappe 17
foto: Cor Vos
woensdag 25 mei 2022 om 15:26

Giro 2022: Harm Vanhoucke stapt af in etappe 17

Harm Vanhoucke heeft woensdag de Giro d’Italia verlaten. De Belgische klimmer van Lotto Soudal stapte af tijdens de regenachtige zeventiende etappe naar Lavarone. Volgens de ploeg kampt Vanhoucke met rugklachten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 24-jarige Vanhoucke zat een keer mee in een succesvolle ontsnapping tijdens deze Giro en dat was meteen een succesvolle aanval. In de etappe naar Napels wist hij namelijk zijn ploeggenoot Thomas De Gendt aan de ritzege te helpen. Zelf werd Vanhoucke die etappe vierde.

Lotto Soudal raakte eerder ook al Caleb Ewan en Rüdiger Selig kwijt in de Giro d’Italia. De Gendt, Matthew Holmes, Roger Kluge, Sylvain Moniquet en Michael Schwarzmann zijn nog over namens de Belgische loterijformatie.

[cf_dropouts edition=”316″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.